fbpx

Lennart Jr: Midt i et generationsskifte

Lennart Jr Reuterskiöld har en enkelt hest til start i Svenskt Kriterium på søndag, hvor det er op til danskopdrættede Two Eyed Jack at give den regerende championtræner karrierens anden sejr i Jägersros største 2-årsløb – og den første siden Uppercut Action i 2010.


Lennart Jr Reuterskiöld med 2-årige Two Eyed Jack og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lennart Jr Reuterskiöld med 2-årige Two Eyed Jack og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Akkurat som for otte år siden, er Jacob Johansen i bøjlerne på Juniors enlige Kriteriumsdeltager.

”Jeg må tro på topchance”, fortæller træneren fredag morgen.

“Alt ser perfekt ud på nuværende tidspunkt, og under alle omstændigheder bliver det hans sidste start i år”.

Juniper Tree-sønnen Two Eyed Jack debuterede den 29. august med en knusende overlegen 10 længders triumf over 1600 meter på Jägersro, og han var igen favorit over samme distance den 4. oktober, hvor han efter et ikke optimalt oplæg sluttede anden bag en af søndagens konkurrenter, Hans Adielssons Joker Face.

”Det er en ren bonus hvis Two Eyed Jack vinder på søndag, for den helt store målsætning med ham er at vinde Svenskt Derby næste år. Han er også meldt i Dansk derby og Breeders’-serien, men ingen tvivl om, at det centrale mål bliver Derbyet i Sverige”, fortsætter Junior, der købte hesten for 40.000 kroner af York Stutteri på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale og fortsat selv ejer ham.

På dette års udgave af den danske åringsauktion blev Two Eyed Jacks Wilshire Boulevard-halvbror solgt for 575.000 kroner til Karin Salling – en skarp kontrast til storebroderens auktionspris 12 måneder forinden.


Black Coffee/Jacob Johansen sejrer i Stig Holms Memorial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Black Coffee/Jacob Johansen sejrer i Stig Holms Memorial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Inden storløbsdagen på Jägersro er der kun 65.000 svenske kronor mellem Lennart Jr Reuterskiöld og førende Francisco Castro i Jägersros championatskamp blandt trænerne.

Meget afhænger derfor af den interne kamp mellem Two Eyed Jack og Castros Valentin Apache i Svenskt Kriterium, hvor vinderen får 250.000 kronor.

Men Junior har flere øvrige chancer for at overtage førstepladsen i 11. time – heriblandt favoritduoen Black Coffee og Hot Chocolate i Janos Tandaris Minne – det tidligere Götalandlöpning.

”Jeg ser gode muligheder blandt det store hold vi starter på dagen – navnlig Hot Chocolate og Black Coffee, som er vældig svær at skille ad”, siger Junior, der efter sit jubelår i fjor med præmier til stalden for mere end 11,5 millioner svenske kronor, hidtil har nået lidt over 4,6 millioner i 2018.

”Det mærkes jo, at jeg har været tyndt kørende på 3-årssiden i år, for det er her de største præmie uddeles. Og så befinder min stald sig midt i et generationsskifte, hvor profiler som Hurricane Red og Mrs Loreen har startet for sidste gang. Dem erstatter man ikke sådan bare lige fra den ene dag til den anden”, erkender Lennart Jr Reuterskiöld og konkluderer:

“Men vi tilhører fortsat toppen af svensk galopsport og kan stadigvæk producere årgangsheste, så jeg må være tilfreds alligevel, og så håber jeg, at vi inden for et par år kan præsentere nye topnavne á la Hurricane Red og Mrs Loreen”.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top