fbpx

Søn af Wilshire Boulevard toppede Scandinavian Open Yearling Sale

Med et hammerslag på 575.000 danske kroner blev en brun hingst efter Wilshire Boulevard årets “sales topper” på Scandinavian Open Yearling Sale. Hingsten blev købt af træner Marc Stott på vegne af Karin Salling.


Lot 57, brun hingst v. Wilshire Boulevard - Gift From The Sea (Bernstein). Solgt for 525.000 kroner til Karin Salling. Foto: Burt Seeger.
Lot 57, brun hingst v. Wilshire Boulevard – Gift From The Sea (Bernstein). Solgt for 575.000 kroner til Karin Salling. Foto: Burt Seeger.

Marc Stott sikrede sig auktionens dyreste lot efter en heftig duel med Stald Ras, hvor auktionarius Andrew Nolan lod prisen stige med 25.000 kroner per bud. Stott rakte resolut hånden i vejret lige så snart der blev budt i den anden side af ringen, og da prisen nåede de 575.000 kroner stod Cai Rasmussen af.

Hingståringen (lot 57), som både er opdrættet og var fremstillet af familien Elsass på York Stutteri, tilhører første årgang efter Anglesey Stakes (Gr.3)-vinderen Wilshire Boulevard, der i sin 2-årssæson for Aidan O’Brien og Coolmore-teamet desuden var anden i Gimcrack Stakes (Gr.2) og fjerde i Prix Jean-Luc Lagardere – Grand Criterium (Gr.1). Wilshire Boulevard er trekvartbror i blod til Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Zoffany (Dansili), der har haft enorm succes i sin avlskarriere på Coolmore, samt halvbror til Gruppe-2-vinderen Rostropovich (Frankel), som tidligere på året var anden i Irish Derby (Gr.1).

Moderen til hingståringen, Gift From The Sea (Bernstein), kostede 145,000 guineas som åring og var vinder som 3-årig i England, inden hun blev købt til Danmark af York Stutteri for 22,000 euro.

Hendes første startende afkom er 2-årige Two Eyed Jack (Juniper Tree), der lagde ud med en 10 længders sejr hjemme på Jägersro for sin træner Lennart Jr Reuterskiöld.


Lot 69, brun hoppe v. Appel Au Maitre - Eko Palace Bay (Siyouni). Solgt for 500.000 kroner til Stall EKO. Foto: Burt Seeger.
Lot 69, brun hoppe v. Appel Au Maitre – Eko Palace Bay (Siyouni). Solgt for 500.000 kroner til Stall EKO. Foto: Burt Seeger.

Halv million for helsøster til Aperola

Marc Stott stod også bag auktionens næstdyreste åring – lot 69, en brun hoppe efter Appel Au Maitre ud af Eko Palace Bay (Siyouni). Hammerslaget faldt efter en langvarig budduel mod Jägersros Vanja Sandrup.

Hoppeåringen, der er opdrættet af Karsten Østergaards Stutteri Outback, blev købt for 500.000 kroner af Ditte og Rolf Parfalks Stall EKO, som selv havde moderen i træning for fire år siden, men hun nåede aldrig til start og gik derefter direkte i avlen.

Eko Palace Bays første afkom er 2-årige Aperola (Appel Au Maitre), der har lagt ud med tre sejre i fire starter i år – heriblandt i Future Stars på Bro Park og i Produce Stakes på Klampenborg. Aperola starter lørdag eftermiddag i Dansk Galops Auktionsløb på Klampenborg, hvor hun kæmper om en førstepræmie på 300.000 kroner.

Eko Palace Bay er i øvrigt selv halvsøster til Breeders’ Cup-vinderen Steinway, Oaks-2’eren Beauty Award og Derby Trial Stakes-vinderen Garcon.

Marc Stotts tredje hammerslag på auktionsdagen faldt på lot 80, en skimmel hoppe efter Juniper Tree ud af Fawzia Stakes-vinderen Mariyca (Daylami). Den af York Stutteri fremstillede hoppe blev købt for 160.000 kroner, og akkurat som det var tilfældet med førnævnte helsøster til Aperola, var det med svenske Vanja Sandrup som “underbidder”.

Sandrup havde dog tidligere på dagen sikret sig lot 4, en anden skimmel hoppe efter Lethal Force ud af Invincible Spirit-datteren Zarnit. Den franskopdrættede import kostede 80.000 kroner og var fremstillet af Kastanjegårdens Stuteri.


Fire til Castro

Stald Ras, som måtte give sig i kampen om auktionens dyreste lot, var som altid investeringsivrige og endte med seks åringer, der fordeles lige mellem Søren Jensen på Klampenborg og Francisco Castro på Jägersro.

Til Francisco Castro købte Stald Ras til at starte med lot 28, en fuks hoppe efter Center Divider ud af Mowerinaløbsvinderen Viktoria Dream (Cajun Cadet). Den Stutteri Hjortebo-opdrættede hoppeåring endte med et hammerslag på 380.000 kroner til Stald Ras, som vandt budduellen mod Bent Olsen.

Åringen er helsøster til talentfulde Nokengang, der har indledt karrieren med andenpladser i både Produce Stakes og Dansk Kriterium, og som på fredag starter i Breeders’ Trophy Juvenile på Bro Park. Hun er desuden halvsøster til King’s Son (Mingun), der har været placeret i adskillige store årgangsløb inklusiv andenpladsen i Dansk 2000 Guineas.

Francisco Castro og Stald Ras slog siden til på lot 45, en brun hingst efter Juniper Tree, der blev købt for 180.000 kroner af Light Valley Stud og Kjems Racing. Hingsten er ud af Summertime (Binary File), som netop i Francisco Castros træning vandt Svenskt Oaks og var kort slået til andenpladsen i Dansk Derby af staldkammeraten Darcy.

Summertime er halvsøster til andre tophopper i form af Oaks-vinderen Spicy Mix, Cinnamon Challenge-vinderen Valley’s Pride og Larch-vinderen Miss Cooper.

Castro får også Stald Ras’ egenopdrættede og York Stutteri-fremstillede hingståring ud af den tredobbelte Listed-vinder Tatoosh (Xaar) i træning. Juniper Tree-sønnen – lot 30 – blev købt tilbage for 450.000 kroner i ringen og går nu i træning på Jägersro.

Efter auktionens afslutning sikrede Francisco Castro sig et lot mere på vegne af danske De Fem Stjerner, som købte den fukse engelskopdrættede Havana Gold-datter Havana Red fra Stutteri Stork.

Hoppeåringen, der gik tilbage for 170.000 kroner i ringen, er ud af en vindende halvsøster til Bounce, der selv er mor til bl.a. Icecapada og Hurricane Red. Åringen er halvsøster til to vindere i USA og Frankrig, og hendes halvsøster Prinsesse Kia (Arcano) blev i fjor solgt for 300.000 kroner i samme auktionsring på York Stutteri. Hun er endnu ustartet i træning hos Bent Olsen.


Auktionshallen på York Stutteri. Foto: Burt Seeger.
Auktionshallen på York Stutteri. Foto: Burt Seeger.

…og fire til Jensen

Tilbage til Stald Ras, der til Søren Jensen købte lot 1 – en irskopdrættet datter af Derbyvinderen Australia (Galileo) ud af den ustartede Whipper-datter Iamfine. Åringen er halvsøster til Al Shaqabs talentfulde Mushtaq (Zoffany), som i Richard Hannons varetægt har vundet tre gange som 2- og 3-årig og opnået en OR på 93.

Hun kostede 30.000 euro som føl på Goffs November Sale for 10 måneder siden, og gik i første omgang ud af ringen til en tilbagekøbspris på 380.000 kroner, inden Stald Ras efterfølgende slog til.

Stald Ras købte deres egenejede Juniper Tree-datter ud af Derbyvinderen Tigress Eleven (Academy Award) tilbage for 70.000 kroner, og også hun går i træning hos Søren Jensen. Tigress Eleven er i forvejen mor til vindende Sun Of A Gun (Mingun) og til den endnu ustartede Summitatum (Juniper Tree), og så er hun bl.a. halvsøster til Salida, som igen er mor til årets Scandinavian Open-vinder Efesos.

Endelig faldt hammerslaget også på lot 14, en brun hoppe efter Juniper Tree ud af Fawzia-vinderen Härkila (Elusive City), der blev købt for 70.000 kroner af Joca Stable. Listed-placerede Härkila er i forvejen mor til vindende Trustyourinstinct (Mingun) og til en endnu ustartet helbror til årets auktionsåring, som ligeledes er i træning hos Søren Jensen på Enghavelyst.

Netop Søren Jensen købte selv lot 13 i kommission. Den brune hingst fra Stutteri Hjortebo kostede 50.000 kroner og er efter Appel Au Maitre og ud af Totally Invincible. Han er dermed helbror til Produce Stakes-vinderen Mont Rose og 2-årsvinderen Trap Queen, samt halvbror til vindende Laniakea (Academy Award) og 2-årige My Spirit (Center Divider), der debuterede med en andenplads på Jägersro i onsdags.


Syv til Olsen

Danmarks regerende championtræner Bent Olsen blev noteret for syv heste i løbet af auktionen.

Den første var lot 7, en Manduro-helsøster til årets norske Derbyvinder Square De Luynes, der blev købt for 140.000 kroner til Kjeldsbjerggaard ApS. Hoppen blev fremstillet af York Stutteri og er desuden halvsøster til den franske Listed-vinder Glowing Cloud (Dylan Thomas) og ud af Warwickshire Oaks (L)-vinderen Power Girl.

Olsen stod senere for to tilbagekøb til Kjeldsbjerggaard – lot 20 efter Wilshire Boulevard ud af Prinsessen (Dutch Art), og lot 82 efter Wilshire Boulevard ud af Lille Prinsesse (Dutch Art).

Klampenborg-træneren købte også lot 11, en mørkebrun hingst efter Breeders’-nominerede Dragon Pulse (Kyllachy). Åringen blev fremstillet af Berner Olsen og kostede 120.000 kroner.

Netop Berner Olsen solgte mod auktionens afslutning også lot 76 til Bent Olsen. Denne gang en brun hingst efter den tyske Derbyvinder Sea The Moon (Sea The Stars) ud af den ustartede Soldier Hollow-datter Sundance. Hammerslaget faldt på 200.000 kroner.

Til Ingelise og Tony Saunders købte Bent Olsen for 180.000 kroner lot 39, en Pistachio-helbror til den flerdobbelte storløbsvinder Hongkong Paradigm og Derby Trial Stakes-vinderen Cloud Walker, samt til 2-årige Silverstone, der i lørdags sluttede på tredjepladsen i Fyns 2-års Grand Prix. Den brune hingst blev fremstillet af Bechmann Racing.

Olsen købte også lot 74, en brun hingst fra Stutteri Hjortebo efter Center Divider ud af Nudetnok (Academy Award). Olsen betalte 70.000 kroner for det første afkom ud af Nudetnok, der kommer fra en familie som træneren har haft enorm succes med gennem tiden – heriblandt med navne som Master Kid, Kronhjort, Reventon og Cantenac.


Lot 79, brun hingst v. Center Divider - Bea Apache. Foto: Burt Seeger.
Lot 79, brun hingst v. Center Divider – Bea Apache. Foto: Burt Seeger.

Mere Hjortebo

Stutteri Hjortebo stod for tre af auktionens 10 dyreste lotnumre – heriblandt lot 85, en brun hingst efter Center Divider ud af Listed-placerede Vytinna, som i forvejen er mor til både No Comment, Godtnok og Appcor.

Hingsten blev solgt for 425.000 kroner til en anonym køber (det er ifølge de nye EU-regler vedrørende databeskyttelse muligt at være anonym).

Også lot 79 blev købt af en anonym kunde, og også her var der tale om en hingst efter Center Divider fra Stutteri Hjortebo. Denne gang en halvbror til Be My Award og Be My Academy, som blev solgt for 130.000 kroner.

Også lot 18 nåede op blandt de 10 dyreste – en hoppe efter Breeders’-nominerede Reliable Man ud af den ustartede Alfred Nobel-datter Noblesse Oblige, der blev solgt til 360 North Horse Racing for 140.000 kroner.


Svenskfødt Sea The Moon-søn til 380.000

Kastanjegårdens Stuteri & Star Face AB solgte lot 24 for 380.000 til Urban Jonsson. Åringen er en mørkebrun hingst efter Sea The Moon ud af Cozzene-datteren Ryella, som i forvejen er mor til tre vindere med høje ratings.

Ryella er tilmed halvsøster til Grade-3-vinderen Raylene og Listed-vinderen Princess Janie, fra samme moderlinje som den dobbelte Gruppe-1-vinder og avlshingst Ad Valorem.


Opsummering

34 af de fremstillede åringer blev solgt til en samlet omsætning på 4.354.000 kroner og en gennemsnitspris på 128.059 kroner.

37 af åringerne blev ikke solgt i ringen, men mange fandt nye ejere i de efterfølgende timer – heriblandt lot 12, som Flemming Poulsen købte på vegne af sin nye kunde Ole Torkdahl, som også ejer Scandinavian Open-2’eren Captain Morgan.

Lot 12 er en brun hoppe efter Juniper Tree ud af Quiet Waters (Quiet American) og dermed en halvsøster til både Breeders’ Prize Classic-vinderen Hi Finn og Songline Classic (L)-vinderen Pas De Secrets.

Bemærk, at ovenstående cifre er preliminære.


De 11 dyreste på Scandinavian Open Yearling Sale 2018:

575.000 DKK – lot 57, brun hingst v. Wilshire Boulevard – Gift From The Sea (Bernstein)
Køber: Karin Salling (Marc Stott). Fremstillet af York Stutteri.

500.000 DKK – lot 69, brun hingst v. Appel Au Maitre – Eko Palace Bay (Siyouni)
Køber: Stall EKO (Marc Stott). Fremstillet af Stutteri Outback, Karsten Østergaard.

425.000 DKK – lot 85, brun hingst v. Center Divider – Vytinna (Victory Note)
Køber: Anonym. Fremstillet af Stutteri Hjortebo.

380.000 DKK – lot 24, mørkebrun hingst v. Sea The Moon – Ryella (Cozzene)
Køber: Urban Jonsson. Fremstillet af Kastanjegårdens Stuteri.

380.000 DKK – lot 28, fuks hoppe v. Center Divider – Viktoria Dream (Cajun Cadet)
Køber: Stald Ras (Francisco Castro). Fremstillet af Stutteri Hjortebo.

200.000 DKK – lot 76, brun hingst v. Sea The Moon – Sundance (Soldier Hollow)
Køber: Bent Olsen. Fremstillet af Berner Olsen.

180.000 DKK – lot 39, brun hingst v. Pistachio – Loquita (Final Appearance)
Køber: Ingelise & Tony Saunders (Bent Olsen). Fremstillet af Bechmann Racing.

180.000 DKK – lot 45, brun hingst v. Juniper Tree – Summertime (Binary File)
Køber: Stald Ras (Francisco Castro). Fremstillet af York Stutteri.

160.000 DKK – lot 80, skimmel hoppe v. Juniper Tree – Mariyca (Daylami)
Køber: Marc Stott. Fremstillet af York Stutteri.

140.000 DKK – lot 7, brun hoppe v. Manduro – Power Girl (Dashing Blade)
Køber: Kjeldsbjerggaard ApS (Bent Olsen). Fremstillet af York Stutteri.

140.000 DKK – lot 18, brun hoppe v. Reliable Man – Noblesse Oblige (Alfred Nobel)
Køber: 360 North Horse Racing. Fremstillet af Stutteri Hjortebo.


Resultater m.m. på YearlingSale.dk

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top