fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 15. september.

Et 2-årsfelt med lutter gode afstamninger, og der er en højst interessant debut til Center Divider-sønnen Gibson, som er halvbror til både Breeder’s Cup-vinderen Steinway, Oaks-2’eren Beauty Award og Derby Trial Stakes-vinderen Garcon. Debut er debut, og Marc Stott bebuder selv, at Gibson mest af alt er ude for at lære, men Steinway vandt selv første gang ude over den aktuelle distance.

Bent Olsen sadler også to debutanter i form af Queen Taittinger og Sankt Peder. At Elione Chaves sidder på sidstnævnte giver muligvis et praj om det indbyrdes forhold. Feltets sidste debutant er Tine Hansens Run For Roses.

Vinderen af dette maidenløb skal muligvis findes mellem de tre heste som har prøvet jobbet før – SEA MASTER, Dancing On My Own og Momento Carlras. Momento Carlras sluttede en længde foran Sea Master da de mødtes den 2. september, men det var efter en tabt start fra Sea Masters side, og kommer han bedre med denne gang, kan han godt tænkes at vende formen hér.


I dette maidenløb for yngste årgang mødes fire debutanter med tre mere rutinerede navne. Bitcoin løb under standard senest, efter at have været tæt på Margrethe og Nokengang i starten forinden. Hun kan sikkert bedre og møder mere moderat modstand nu end i Kriteriet.

Hun skal dog vende hele syv længder for Paris Pearl, som var femte i Kriteriet. Maybe Tomorrow skuffede i sin seneste start efter at have været placeret de to første gange, og hun finder nok flere af konkurrenterne for stærke igen.

Så til de veltrukne debutanter. Fauna er ud af Basnæs-vinderen Flora, I Am Watching You er ud af Opdrætningsløbsvinderen Tempi, Florentine er ud af Mowerina-vinderen Florence Craye og SIR ANTONELLI er ud af en søster til både Hurricane Red og Icecapada.

Marc Stott har fået Sir Antonelli hjem fra England, og med trænerens nuværende 2-årsform har han sikkert noget at have selvtilliden i.


Danmarks bedst betalte 2-årsløb skal afgøres. Tre navne står i forgrunden: Produce Stakes-vinderen Aperola, Kriteriums-vinderen VALENTIN APACHE og den overlegne maidenvinder Irish Trilogy. Både Marc Stott, Francisco Castro og Andy Kidney har forrygende form på den yngste årgang lige nu, og det kan blive tæt i kampen om førstepræmiens 300.000 kroner.

Valentin Apache viste forrygende fightervilje i Dansk Kriterium og vælges som favorit på baggrund af, at han måske vil drage større fordel af de 1400 meter end Aperola.

Løbet rummer tre øvrige vindere i Miss Spectre, Alli Cat og Stratego, men de er nødt til at vende flere længder på de tre mest fremstående.


ROYAL ZEM vandt helt efter behag senest og trives bedst i blød bane. Han ser ud til at få fine betingelser her, men der er flere formstærke konkurrenter imod – heriblandt Saw Box Carlras, Very Special og Barnaby. Jeg har gjort plads til, at samtlige 13 kan være med på V4- og V5.


LOVEATFIRSTSIGHT leverede en glimrende indsats i Dansk Derby – han sluttede akkurat uden for præmierækken, men kun små 11 længder bag vindende Master Bloom. Inden da var han fjerde bag den senere Oaks-vinder Iron Lady, og såfremt den blødere efterårsbane passer ham, bør han aflægge maidentitlen nu.

Både All My Lovin, Isetan og Wikki Sauwa er gode modbud.


Skandinavisk Grand Prix med 100.000 kroner til vinderen har kun fem deltagere, men løbet savner ikke spænding. Stinger, Steinway og MONTE CARLO er urstærke i blød bane og de vil alle drage stor fordel af al den regn der når at falde over Klampenborg.

Captain Morgan er derimod bedst i en god til let bane, og selv om han står med flere kilo i hænderne her, synes jeg han ser sårbar ud overfor Monte Carlo, som han lige som de fire øvrige konkurrenter skal give et kilo på grund af andenpladsen i Scandinavian Open.


MAMUT CARLRAS blev slået med det mindst mulige af Finn Ind Again over 1800 meter senest, og han vil synes godt om at komme ud over 2400 meter igen. Bettina Andersen fortsætter sin stærke staldform og med Oliver Wilson tilbage på ryggen ligner Mamut Carlras vinderen af dette handicap.


En svær V5-finale og afslutning på løbsdagen. Nephertiti kommer med bundsolid form, men der kan stilles spørgsmål til både de 2400 meter og udsigten til blød bane. Jeg vælger at gå planken ud med FORT KNOX som banker. Han har skuffet lidt i sine to seneste starter, men kommer nu tilbage på Klampenborg, hvor han har leveret to rigtig gode præstationer, og samtidig er Hans Adielssons stald i fremragende form, mens lærling Ulrika Holmquist er sin lettelse værd.


Tre vinderbud

Løb 1: 2 Sea Master
Løb 5: 4 Loveatfirstsight
Løb 8: 3 Fort Knox


V4

V4-1: 2 Sea Master
V4-2: 3-4-6-7
V4-3: 2-5-12
V4-4: Alle 13

156 rækker – 312 kroner


V5

V5-1: Alle 13
V5-2: 4 Loveatfirstsight
V5-3: 1-2-4-5
V5-4: 2-3-6-7
V5-5: 3 Fort Knox

208 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top