fbpx

“Bent Olsen overtalte os til at fortsætte”

Repræsenteret af den samme moderlinje som én af Skandinaviens bedste hopper gennem tiderne, Kill The Crab, vandt Bent Olsen-trænede Iron Lady søndag eftermiddag Odessa Racing Dansk Oaks – Hoppernes Derby – på Klampenborg.


Iron Lady og Manuel Martinez på vej mod sejren i Odessa Racing Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.
Iron Lady og Manuel Martinez på vej mod sejren i Odessa Racing Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.

I hænderne på Manuel Martinez rundede Royal Experiment-datteren konkurrenterne udvendigt i opløbet, og hun formåede at afværge et stærkt, men for sent angreb fra Bolette Rosenlund-trænede Cattleya/Jacob Johansen, mens Hans Adielssons Reet Petite/Carlos Lopez blev tredje før Marc Stotts duo Queen Lilly/Kevin Stott og Broadway/Oliver Wilson på de sidste præmiepladser.

Iron Lady tjente udover førstepræmiens 125.000 kroner også en ekstra ejerbonus på 25.000 idet hun er opdrættet i Danmark med norske Einar Nagell-Erichsen som bagmand.

Opdrætter Einar Nagell-Erichsen med Iron Lady. Foto: Burt Seeger.
Opdrætter Einar Nagell-Erichsen med Iron Lady. Foto: Burt Seeger.

Nagell-Erichsen stod gennem sit hedengangne Meridian Stutteri også bag Iron Ladys mor, Folita (Lomitas), som ikke havde nogen prangende løbskarriere med bare en enkelt sejr i 11 starter. Heldigvis valgte den norske opdrætter at satse på Folitas avlskarriere, for som halvsøster til Gruppe-2-vinderen Kill The Crab (Petorius) og den svenske Derby-vinder Final Care (Caerleon), var der alle chancer for, at Folita en dag skulle producere en klassisk vinder.

I dag lykkedes det.

Folitas første afkom var norskopdrættede Working Class Hero (Deceptor), der bl.a. vandt Norsk Mesterskap for 2-årige og var tredje i Breeders’ Prize Classic. Siden fulgte en lang række helsøskende til Iron Lady, heriblandt Lady Morgana, Favoritten og Fredde.

Alle var de efter Royal Experiment (Royal Academy), som også løb i Einar Nagell-Erichsens Meridian-farver og bl.a. vandt Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) og Pokalløb (L). Royal Experiment gik bort tidligere på året, akkurat som han skulle få sin bedste sæson som avlshingst nogensinde med både Iron Lady og Scandinavian Open (Gr.3)-vinderen Efesos.

Manuel Martinez fejrer endnu en storløbssejr på Klampenborgs græs. Foto: Burt Seeger.
Manuel Martinez fejrer endnu en storløbssejr på Klampenborgs græs. Foto: Burt Seeger.

Iron Lady var den mindst betroede af championtræner Bent Olsens to deltagere i Odessa Racing Dansk Oaks. Staldveninden Lea, der kom fra en tredjeplads bag Master Bloom og King David i Dansk Derby, tog denne gang føringen fra start under Elione Chaves, men hun kunne ikke dæmme op for de udvendige angreb i opløbet og sluttede syvende.

Olsen tog her sæsonens anden klassiske triumf i Klampenborg, og han har hidtil siddet tungt på hoppernes klassiske opgør i Skandinavien med tre Guineas-triumfer til Queen Estoril og nu en Oaks-sejr til Iron Lady.

Kredsen bag Iron Lady og træner Bent Olsen. Foto: Burt Seeger.
Kredsen bag Iron Lady og træner Bent Olsen. Foto: Burt Seeger.

Glæden var helt enorm hos kredsen bag Iron Lady, som fulgte løbet fra Klampenborgs Kongeloge. Iron Lady ejes af I/S Horse Team, som er et nyt syndikat med ejere der har hest for første gang. Efter seks starter som 2-årig uden en eneste trioplacering var ejergruppen tæt på at sælge hoppen inden sæsonstarten.

“Bent Olsen overtalte os til at fortsætte, fordi han var overbevist om, at hun ville blive meget bedre som 3-årig”, siger delejer Søren Frithioff, hvis daglige okkupation er skorstensfejer.

Nu har hoppen vundet tre af årets otte starter og hun har totalt indløbet lidt over 200.000 kroner plus den ejerbonus der fulgte med Oaks-sejren.

Bent Olsen tager imod sin Oaks-vinder Iron Lady. Foto: Burt Seeger.
Bent Olsen tager imod sin Oaks-vinder Iron Lady. Foto: Burt Seeger.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top