fbpx

Frygter bagsiden mere end tribunesvinget

Cathrine Erichsen har fejret store triumfer i Klampenborg i både Dansk Derby og Scandinavian Open, som hun har vundet to gange hver. På søndag er hun på jagt efter sin tredje sejr i The Macallan Dansk Derby med IKC Racings Master Bloom.


Master Bloom/Carlos Lopez vinder Derby Consolation foran Sir Selmer/Rafael Schistl. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Master Bloom/Carlos Lopez vinder Derby Consolation foran Sir Zelmer/Rafael Schistl. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Det bliver hans første start i Klampenborg, og det er jo ingen fordel”, indleder hun.

“Men jeg har bare ikke haft muligheden for det, idet vi gik efter at kvalificere ham til Svenskt Derby, som desværre lige akkurat ikke lykkedes for os”.

Master Bloom vandt Jägersros sidste Derbytest foran Gemstone og fik et handicap på 80, men det var alligevel ikke adgangsgivende, idet Pastorius-sønnen manglede point i forhold til konkurrenterne. I stedet startede han i Svenskt Derby Consolation, hvor han overkom en dårlig start og rundede hele feltet til en ganske let sejr foran Niels Petersen-trænede Sir Zelmer.

Netop Sir Zelmer gav et glimrende boost til denne form, da han senest besejrede Bent Olsens Learn By Heart i Norsk Derby Trial.


Master Blooms mor, Milibloom, ved sejren i Swedish Champion Classic i 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Master Blooms mor, Milibloom, ved sejren i Swedish Champion Classic i 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Når gæstende heste starter Klampenborg for første gang, er det normalt det skarpe tribunesving der er samtaleemner – det er hér adskillige deltagere ofte har mistet deres chance for at vinde Derbyet.

”Master Bloom skal rundt tribunesvinget søndag morgen med sin derbyrytter Carlos Lopez. Jeg frygter dog ikke svinget, men mere hvordan han tackler bagsiden hvor det går op og ned”, siger Cathrine og fortsætter:

”Derbyet i Klampenborg bliver hans blot anden start på græs. Jeg har svært ved at bedømme, om han er lige så effektiv på græs som på dirt, men jeg både tror og håber det”.

Afstamningsmæssigt er der ingen tvivl om, at Master Bloom bør være bedre med græs under hovene. Han er søn af den tyske Derbyvinder Pastorius (Soldier Hollow), som ligeledes vandt Prix Ganay (Gr.1) over 2400 meter.

Moderen Milibloom (Miesque’s Son) mestrede både dirt og græs i sin karriere i træning hos Johan Reuterskiöld på Jägersro.

Milibloom havde en storartet løbskarriere i Sverige hvor hun bl.a. vandt Swedish Champion Classic og var anden i Svenskt Oaks og tredje i Svenskt Derby. Alle tre opgør var over 2400 meter og førstnævnte blev vundet på Täbys græs.


Cathrine Erichsen med Master Bloom efter sejren i Svenskt Derby Consolation. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Cathrine Erichsen med Master Bloom efter sejren i Svenskt Derby Consolation. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Jeg tror på en placering blandt de tre bedste. King David og Garcon bliver nok de hårdeste konkurrenter, og selvfølgelig skal Gemstone også skal respekteres, hvis han finder formen igen fra tidligere”, anser Cathrine Erichsen, der følges til København med Master Blooms ejerkreds lørdag morgen.

“Vi glæder os meget”, sammenfatter hun.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top