fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 28. juli.

Det er dagen før Derbyweekenden og der er fortsat mulighed for at kvalificere sig til The Macallan Dansk Derby for de seks deltagere, som afrunder løbsdagen i 3-års Test over 2200 meter – men det er sidste chance.


Det har ikke ligefrem vrimlet med nye navne i de to første måneder af 2-årssæsonen, hvilket mest af alt skyldes de hårde sommerbaner. Her kommer seks deltagere til start, hvoraf halvdelen allerede har mødt hinanden den 7. juli.

Her var MOGENS den bedste som fjerde bag Valentin Apache, og han havde ved den lejlighed henholdsvis to og tre længders afstand til Miss Spectre og Lord Of Elsinore. 2-årsformen er normalt til at regne med, og Mogens står med en god chance for at få aflagt maidentitlen her.

Paris Pearl, Gold Devisor og Florentine er svære at vurdere, og den dristige spiller tager dem med på V4-kuponen – men jeg holder mig til en enkelt hest i første afdeling.


Der er ikke alverdens form at gå efter her, men PEGGY’S DAUGHTER har indledt sæsonen med en sejr og en femteplads og er nu tilbage over samme distance som hun vandt på i slutningen af juni. Af de øvrige virker Holy Star som den mest interessante og jeg fordobler kuponen med feltets topvægt.


Hér skal der til gengæld garderes rigeligt, og jeg tager samtlige heste på. WARP CORE skinner naturligvis i øjnene efter andenpladsen bag Dream’run senest, og så naturligvis det faktum, at Lea Olsen er booket til ridtet.


Althon og Houdinithemagician mødtes senest over samme distance og kom i mål med mindst mulige afstand. Ingen af dem har startet siden, og de er atter svære at skille ad. Barnaby, Mr Melodyclub, Stellar Jet, White Leandro og Frost holder også så fin form, at en sejr ikke kan udelukkes, og så er det selvfølgelig svært helt at afskrive Little Quest, selv om han ikke har været oppe i samme omdrejninger som i foråret.


En interessant betragtning hér er, at Elione Chaves ikke længere er førstevalget hos Lone Kaj-Nielsen, der har sat Per-Anders Gråberg op på Cabanac, mens Chaves rider Lea Olsens Hongkong Star.

Sandie Kjær har forrygende form på stalden lige nu, og med Manuel Martinez i sadlen er EINSTEINS FOLLY et godt sejrsbud. Han slog både Miss Vordingborg og Footstepsofspring senest, og selv i en alder af otte år har han kapacitet til mere end sit nuværende tal på 86.


Flere af deltagerne hér står fortsat meldt i Dansk Derby, og selv om de her kommer ud over 1600 meter, er det langt fra sikkert, at det er fordi Larch Ærespræmie er det endelige mål på Derbydagen.

SILVER SEAS indledte sæsonen på 81, men har hidtil skuffet i sine tre starter og er nu nede i et handicap på 76. Hun kan uden tvivl bedre var i fjor anden i Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborgs græs.

Red Beauty, Easter Surprise og Wikki Sauwa er de værste konkurrenter, mens både Swandawn og Jessie skal vise væsentlig mere end tidligere for at kunne blande sig.


Klampenborg Classic er for både EFESOS, Alberone og Captain Morgan en optakt til Boutique Bolou Scandinavian Open Championship (Gr.3).

Efesos løber med topvægt, men det har aldrig generet ham, og han kommer til at sælge sig dyrt igen. Captain Morgan slog Efesos over 1800 meter tilbage i april, men han står nu tre kilo dårligere til i forhold til dét opgør, samtidig med, at de 2400 meter må tælle til Efesos’ fordel.

Stinger er efterhånden langt nede i handicap, men han er bedst i en blød bane og kan få svært ved at få rigtigt fat i Efesos igen. Senest de mødtes var over 2200 meter, hvor Efesos vandt med fem længder, og Stinger er kun to kilo bedre inde i forhold den start.

Brocco må formodes at få det svært med sine otte kilos overvægt.


Løbsdagen afsluttes med endnu et interessant 3-årsløb, hvor der er Derbyadgang på spil. Ingen af de seks deltagere er på nuværende tidspunkt sikret en plads i feltet den 12. august, men det kan der nås blive lavet om på.

MAGNUM har længe ventet på at komme ud over længere distance, og hans hidtil bedste præstation var over 1800 meter hvor han besejrede Reliable Carlras. Siden har han været tredje og senest sjette i Dansk 2000 Guineas, begge gange over 1600 meter.

Som lillebror til Stinger må man formode, at Magnum vil sætte størst pris på god til blød bane, men nu får han for alvor chancen for at galoppere sig ud, og jeg tror, at han indløser billetten til Derbyet hér.

Af Bent Olsens trio virker Appcor og Iron Lady som dem med størst chance. Appcor var stort set ens over målstregen med Magnum i Dansk 2000 Guineas, men han havde langt frem til Garcon i Derby Trial Stakes. Loveatfirstsight har indledt karrieren fornuftigt, mens Gaia måske har skuffet en anelse hidtil – her får hun til gengæld noget nær samme baneforhold som hendes mor Amusement gjorde, da hun i 2000 pulveriserede al konkurrence og vandt Derby Trial Stakes med 22 længder.


Fire vinderbud

Løb 1: 2 Mogens
Løb 3: 4 Warp Core
Løb 6: Efesos
Løb 7: Magnum


V4

V4-1: 2 Mogens
V4-2: 2-5
V4-3: Alle 7
V4-4: Alle 10

140 kombinationer – 280 kroner


V5

V5-1: Alle 10
V5-2: 3-4-6
V5-3: 1-3-4
V5-4: 5 Efesos
V5-5: 1-5

180 kroner

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top