fbpx

Zafirah snød Cassini og Kronhjort

Vinderen af Dexia Dansk Derby, Arfinn Lund-trænede Cassini, og Bent Olsens 2000 Guineas-vinder Kronhjort var de klart mest betroede heste i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer torsdag aften på Øvrevoll, men det blev i stedet Hallvard Soma-trænede Zafirah der kunne trække sig sejrrigt ud af storløbet med en førstepræmie på 115.000 norske kroner.


Cassini kom som i sin sædvanlige stil langsomt fra start, mens Kronhjort hurtigt var med fremme blandt de forreste på bagsiden. Ind på den lige strækning overtog Kronhjort føringen og galopperede længe i front, mens John Fortune stille og roligt arbejdede sig op gennem feltet med Cassini.

200 meter fra mål havde Cassini næsten fat i Kronhjort, men indvendigt for de to heste angreb Manuel Santos på ryggen af Zafirah, og Cajun Cadet-datteren skød bedst fart af alle på det sidste stykke og kunne til slut sejre let med en længde foran Cassini, der med hals henviste Kronhjort til tredjepladsen. Fjerdepladsen gik til Naja, mens Dunaroni blev femte.

Zafirah ejes af Stall Heia og hun er opdrættet i Danmark af Per Olav Svendsen. De danske farver klarede sig derfor strålende i de skandinaviske mesterskaber, for ikke nok med at Kronhjort også er danskopdrættet på Stutteri Hjortebo, så kommer fjerdehesten Naja ligeledes fra et dansk stutteri – nemlig Stutteri Elverdam.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top