fbpx

York Stutteri: Halvsøster til 2000 Guineas-vinderen Charming Knight

Også på York Stutteri bød tirsdag aften på en ny ankomst, da 9-årige Charming Loza folede en halvsøster til sidste sæsons overlegne danske 2000 Guineas-vinder Charming Knight. “En meget vellykket foling og et fantastisk dejligt føl”, fortæller Alexander Elsass.


Charming Loza (Lawman) med sit hoppeføl efter Juniper Tree. Foto: York Stutteri.

Charming Loza blev i slutningen af 2018 importeret fra England til Danmark af familien Bechmann, og ikke så lang tid efter nedkom hun med sit første afkom, en hingst efter den tredobbelte Gruppe-1-vinder Decorated Knight (Galileo).

Hingsten kom til at hedde Charming Knight, og løbskarrieren har hidtil bragt storløbstriumfer i Vinterfavoritternes Ærespræmie og Dansk 2000 Guineas for ejer Maria Westman og træner Brian Wilson.

Lillesøster til Charming Knight. Foto: York Stutteri.

I begyndelsen af 2020 folede Charming Loza for anden gang på Bechmann Stud, denne gang en hoppe efter Pistachio (Unblest), der fik navnet Queen Of Hearts og som i Søren Jensens regi afsluttede sin 2-årssæson i fjor med en maidensejr samt en tredjeplads i Basnæsløb bag Slava Ukraini (Moohaajim) og Macia (Wilshire Boulevard).

Queen Of Hearts aflagde i efteråret sin maidentitel foran Good To Go, der siden fulgte op med selv at vinde med seks længder. Foto: Burt Seeger.

I mellemtiden solgte familien Bechmann Charming Loza til York Stutteri, og hun blev sat i fol ved Juniper Tree.

Charming Knight er jo også efter en Galileo-søn, så Juniper Tree er et glimrende match”, siger Alexander Elsass.

Efter sin overbevisende triumf i 2022-udgaven af Dansk 2000 Guineas foran Tordenskiold (Giant Sandman) og Titannia (Appel Au Maitre) blev Charming Knight hævet til 88 i handicap, og han toppede på det tidspunkt rankinglisten til både Dansk og Svenskt Derby.

Herefter dykkede formen dog, og en fjerdeplads i Derby Trial Stakes blev afløst af en 13. plads i selve Derbyet.

Charming Knight blev derefter pakket helt sammen for sæsonen og vender frisk og stærk tilbage til en spændende 4-årssæson, som indledes med et handicap på 86.

Charming Knight og Oliver Wilson ved sejren i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas foran Tordenskiold, Titannia, Eternity Tree og Giant Fortune. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top