fbpx

York Stutteri: Halvbror til St. Leger-vinder

Kl. 3 natten til onsdag kom årets syvende føl til verden på York Stutteri. Et hingstføl med forældre, som begge var klassiske vindere og champions i Skandinavien.


Hingstføl efter Hurricane Red ud af La Petite Chinoise. Foto: York Stutteri.

La Petite Chinoise folede en kvik hingst efter Hurricane Red. Han var allerede på benene efter 15 minutter, hvilket er rekord for et føl her på stutteriet”, fortæller Alexander Elsass.

La Petite Chinoise (Dr Fong) vandt i Lars Kelps træning både Dansk Oaks på Klampenborg, Jockeyklubbens Avelslöpning (L) på Jägersro og Erik O Steens Memorial (L) på Øvrevoll.

La Petite Chinoise (Fernando Diaz) på vej mod sejren i Fabellaløb. Foto: Burt Seeger.
La Petite Chinoise havde en stor væddeløbskarriere – herover vinder hun Fabellaløb (Oaks Trial) på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Hendes første afkom i avlen var den svenske St. Leger-vinder og Songline Classic (L)-2’er Zen Zansai Zaid (Dubai Destination), og hun har siden også bragt den svenskopdrættede vinder Zofi Zaid (Helsinki) og den endnu ustartede 3-årige hingst Penfolds (Juniper Tree), der nåede et prøveløb i fjor og nu trænes i Niels Petersens filial på Klampenborg.

Zen Zansai Zaid/Jacob Johansen vinder Kapps Stora Pris for tredje år i træk. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Zen Zansai Zaid/Jacob Johansen vinder Kapps Stora Pris for tredje år i træk. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I fjor købte danske SVD A/S La Petite Chinoises hoppeåring efter Wilshire Boulevard, og hun er gået i træning hos Bent Olsen under navnet Liberian Girl.

Det er andet år i træk, at La Petite Chinoise nedkommer med et hingstføl efter Hurricane Red. For lidt over et år siden blev hun mor til historiens første føl efter mangemillionæren, som fortsat ejes af Stall Zada og netop har indledt sin tredje sæson som avlshingst på York Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top