fbpx

Xcalibur tilbage i Derbyvarmen

Vanja Sandrup-trænede Xcalibur, der i 2018 kostede 600.000 svenske kronor som åring i Stockholm, kom efter et par blege præstationer tilbage i Derbyvarmen, da han sejrede overlegent med fem længder på Jägersro.


Excalibur og Martin Rodriguez vinder overlegent. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Appel Au Maitre-sønnen startede i et Bronshandicap over 2400 meter og skulle forsvare sit nuværende handicap på 77, hvilket er to kilo under det tal, der tidligere gjorde ham sikker på deltagelse i The Macallan Dansk Derby.

Men efter den overlegne sejr får Xcalibur mindst to kilo af handicapperen, og så er han igen som minimum oppe på siden af Jyllandsløbsvinderen Speedman.

Xcalibur er ud af den tidligere skandinaviske championhoppe Xstase (Trempolino), der i Wido Neuroths træning bl.a. vandt Mowerinaløb, Svenskt Oaks, Svenskt Kriterium og Scandinavia Cup (L).

Hun satte kronen på værket ved at besejre Zell Amzee Zaid og den senere danske Derbyvinder MIssion Possible i Svenskt Kriterium på Jägersro og gik på vinterferie som den højest handicappede 2-årige hest i skandinavisk træning.

Excalibur og Martin Rodriguez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Xstase fulgte som 3-årig op ved bl.a. at vinde Mowerinaløb på Klampenborg og Svenskt Oaks på Jägersro, og som 4-årig sikrede hun sig en eftertragtet Listed-sejr i Scandinavia Cup – ligeledes på Jägersro.

Xstase sluttede løbskarrieren med syv sejre i 18 starter og mere end 1,2 millioner svenske kroner på præmiekontoen.

På trods af den skandinaviske karriere valgte Morten Buck at satse på en avlskarriere i Frankrig, og her har hoppen produceret fire vindere i henholdsvis Xotic (Holy Roman Emperor), Sygma (Singspiel), Xedra (Naaqoos) og Xo (Holy Roman Emperor).

Selv om Xstase i en årrække ikke figurerede i den skandinaviske avl, har hendes nærmeste familie sørget for at holde storløbstraditionerne i hævd.

Hun er halvsøster til On Light (Midyan), der vandt Treåringernas Elitlöpning på Täby og bl.a. er blevet mormor til Birgitte Nielsens højkapable sprinter Prime Red, og til See Me (Spectrum), der på trods af at hun ikke var nogen stor væddeløber selv, i avlen bl.a. er mor til Red Dress On, som både vandt Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, Svenskt Oaks og Jockeyklubbens Avelslöpning, samt den svenske St. Leger-vinder Shade Of Pale.XCALIBUR (ire)
fuks vallak 2017
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Xstase (Trempolino)
2. mor Simply Katie (Most Welcome)
3. mor Rechanit (Local Suitor)
Søskende i Skandinavien: Xit (74), Xcel
3. karrieresejr i 9 starter.
238.849 SEK.
Handicap: 77 (inden onsdagens sejr)
Ejer: Old Trotters.
Træner: Vanja Sandrup.
Opdrætter: Buck Racing.
Købt for 600.000 SEK på SÅEFs Åringsauktion i 2018.


2-årige Flying Glint aflægger maidentitlen under Martin Rodriguez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Vanja Sandrup og Martin Rodriguez slog senere på dagen også til med 2-årige Flying Glint (Reliable Man), der som den eneste i det fem heste store felt havde startet tidligere.

Dermed har Vanja Sandrup taget sig af årets to første 2-årsløb på Jägersro, og Flying Glints sejr giver tilmed et godt formboost til Ricardo Ramallos My First Time (Epaulette), der starter i Klampenborgs første 2-årsløb på lørdag.

Martin Rodriguez tog i øvrigt endnu en dagssejr med Annika Malmbergs Excellent Dart (Excellent Art).FLYING GLINT (SWE)
skimmel vallak 2018
v. Reliable Man (Dalakhani)
1. mor Reed Door (Street Cry)
2. mor Pigricia (Lord Avie)
3. mor Regal Debutante (Vice Regent)
Søskende i Skandinavien: Art Tatum (75), Walburga (68), Sunlight (82)
1. karrieresejr i 2 starter.
70.882 SEK.
Handicap: –
Ejer: Stall Jalih.
Træner: Vanja Sandrup.
Opdrætter: Jan Hansson.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder