fbpx

Workforce sejrede i Prix de l’Arc (Gr.1)

For første gang i karrieren vandt Sir Michael Stoute søndag eftermiddag Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1), Europas mest prestigefulde væddeløb, over 2400 meter på Longchamp i Paris.


Triumfen kom i hus med årets engelske Derby-vinder Workforce, der under en iskold Ryan Moore henviste den japanske storoutsider Nakayama Festa til andenpladsen, mens der var langt ned til hoppen Sarafina på tredjepladsen.

Workforce, der blot startede for femte gang i karrieren, lå længe i den bageste del af Arc-feltet, som fra start blev ført an af Pouvoir Absolu. Siden blev Fame And Glorys staldkammerat Midas Touch sendt helt frem i feltet, der var meget tæt samlet rundt svinget og flere gange bød på hårdføre sammenstød.

Kort inde i opløbet fandt Ryan Moore pladsen til sit angreb på ryggen af Workforce, og siden trak hingsten afgørende fra de øvrige sammen med Nakayama Festa, som absolut ikke gav sig før målstregen var nået.

Kort efter afgørelsen lød voldgiftens sirene, men det stod hurtigt klart, at hverken vinderen eller andenhesten havde med undersøgelsen at gøre, og heldigvis kunne Khalid Abdullah, Sir Michael Stoute og Ryan Moore modtage den fortjente hyldest alt imens voldgiften afhørte og voterede – den endelige dom resulterede i diskvalificering af Planteur fra 7. pladsen, samt to dages udelukkelse til både Anthony Crastus og William Buick.

Sidstnævnte endte i forvejen uplaceret på John Gosdens Duncan.


Stor avlshistorie

Som enhver anden Arc-vinder er der stor avlshistorie forbundet med Workforce, der er opdrættet på sin ejers stutteri, Juddmonte Farms. Han er efter Kingmambo-sønnen King’s Best, der selv vandt 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og i øvrigt er halvbror til superproduceren Urban Sea, der både selv er Prix de l’Arc-vinder og mor til sidste års store triumfator Sea The Stars.

Workforces mor Soviet Moon er datter af Sadler’s Wells og helsøster til St. Leger (Gr.1)-vinderen Brian Boru, og både hans mormors far Alleged og tredjemoderens far Star Appeal vandt netop Prix de l’Arc (Gr.1).

Workforce vandt i juni Epsom Derby (Gr.1) i den hurtigste tid nogensinde, og han blev allerede der betegnet som en hest det kunne blive én af tidens største. Det renomé blev dog blæst godt og grundigt omkuld, da han i sin næste start skuffede fælt som femte bag staldkammeraten Harbinger i King George (Gr.1).

Det var en præstation der udgjorde, at Workforce ikke havde været set i aktion siden midten af juli, og først i torsdags besluttede kredsen omkring ham at tage chancen i Arc’en.

Naturligvis en beslutning de aldrig vil komme til at fortryde!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top