fbpx

Wöhler-double i Deutsches Derby (Gr.1)

2011-udgaven af Idee Deutsches Derby (Gr.1) var på forhånd udpeget som et opgør imellem den enlige engelske gæst, Manchester United-stjernen Michael Owens Brown Panther, og Gestüt Schlenderhans ”fem-mands-hær” med Arrigo og Mawingo i spidsen.Det blev dog i stedet træner Andreas Wöhler der totalt stjal showet på Horner Rennbahn i Hamborg, da han sadlede en double i form af Waldpark/Josef Bojko og Earl Of Tinsdal/Eduardo Pedroza.

Tredjepladsen gik til Peter Schiergen-trænede Saltas/Andrasch Starke, mens Gestüt Schlenderhans bedste placering blev en fjerdeplads med Mawingo. Owens Brown Panther fik en perfekt rejse under Richard Kingscote, men formåede ikke at holde ved til slut og måtte nøjes med femtepladsen som soleklar favorit i 31:10.

Derbytriumfatoren Waldpark startede her for blot fjerde gang i karrieren, og han kan fortsat kalde sig ubesejret.

På trods af tre sejre i lige så mange starter inden Idee Deutsches Derby (Gr.1) var Waldpark kun blandt de perifere outsidere i opgøret. Andreas Wöhlers førstejockey, Eduardo Pedroza, havde valgt ridtet på staldkammeraten Earl Of Tinsdal, hvilket uden tvivl var med til at forvirre spillerne yderligere – men der var også blot to længder imellem de to heste på målstregen, hvor Waldpark dog var langt den bedste.

Bag Waldpark står Gestüt Ravensberg, i hvis farver Derbyvinderens mor Wurftaube (Acatenango) vandt det tyske St. Leger tilbage i 1996.

Waldpark er efter en af de unge verdensklassehingste, Dubawi (Dubai Millennium).

Den brune hingst vandt en førstepræmie på 300.000 euro, hvilket var tre gange så meget som der var til andenhesten Earl Of Tinsdal.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top