fbpx

Video: Det er dagen før dagen i Riyadh

King Abdulaziz Racecourse er en del af The Equestrian Field, som ligger ca. 50 kilometer fra Riyadhs centrum, og akkurat som hovedstaden er omkranset af den Arabiske Ørken. Fredag og lørdag er banen vært for verdens rigeste væddeløbsmeeting – og det bliver med dansk/norsk deltagelse.


Jakob Dalhoff, Carsten Zink og Klaus Schmidt udgør tre femtedele af Stald Handshake. Se interviewet med dem nederst i artiklen. Foto: GalopSport.

Slava Ukraini er undfanget på Stutteri Hjortebo i Jylland og kom til verden på Fyn hos Lars Chr. Nielsen, som også opdrættede moderen Rayna (efter den svenskopdrættede champion og avlshingst Songline).

Moohaajim-sønnen trænes af danske Niels Petersen på Øvrevoll. Han skal rides af verdensstjernen William Buick, som har dansk mor og engelsk far, rejser på dansk pas og er opvokset i Norge.

Ejerkredsen består af den danske kvartet Carsten Zink, Klaus Schmidt, Jakob Dalhoff og Tom Glæsner Larsen, samt norske Morten Buskop.

Slava Ukraini ses strække ud på græsset i Riyadh med sin chilenske makker Carlos Toro på ryggen. Lørdag eftermiddag rider William Buick. Foto: GalopSport.

For et år siden tilbragte Slava Ukraini vinteren og den første del af foråret i Dubai, og tilbage i Skandinavien gik han ubesejret igennem sin klassiske sæson, som i rækkefølge bød på triumfer i Svenskt 2000 Guineas, Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, Dansk Derby, Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic.

Nu, et år efter opholdet på Meydan, er Slava Ukraini atter på vej mod nye mål.

Godt 5.000 kilometer hjemmefra gælder det lørdagens Saudi International Handicap over 2100 meter græs – med en samlet præmiesum på US$500,000 og 300,000 til vinderen.

Fredag eftermiddag fangede GalopSport tre af delejerne af Slava Ukraini under den strålende sol – og interviewet fra King Abdulaziz Racecourse i Riyadh kan ses herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top