fbpx

Victoire Pisa vandt for hele Japan

En World Cup dag der frem til sit klimaks stod i arrangørernes tegn, med en trippel-triumf for hjemmeholdet Godolphin, fik en overraskende – men også fantastisk – afslutning, da Japans to store outsidere Victoire Pisa/Mirco Demuro og Transcend/Shinji Fujita skar målstregen som de to første i verdens rigeste hestevæddeløb på Meydan i Dubai.Japan fra start til slut

Japanske heste er ikke kendt for deres store resultater på fremmed grund, men her midt i nationens værste mareridt, skrev to heste deres eget eventyr og skabte jublende klapsalver på tilskuerpladserne.

Og det var stort set Japans løb fra start til slut. Transcend blev efter start sendt til front af jockey Shinji Fujita, hvor man hurtigt kunne drage en parallel til sidste års suveræne ridt af Tiago Perreira der siden skaffede Stefan Friborgs Gloria De Campeao World Cup-sejren. For i lighed med i fjor, gik det umanerlig langsomt undervejs, hvilket hverken skulle komme til at passe Cape Blanco, Gio Ponti, Twice Over eller nogen af de øvrige forhåndsfavoritter.


Taktikken blev afgørende – igen

Det passede sikkert heller ikke Transcends japanske rejsekammerat Victoire Pisa, der på bagsiden blev sendt af sted af Mirco Demuro og overtog føringen. De to japanske heste kom ind på Meydans opløbsstrækning som nummer et og to, og selv om de begge en overgang så ud til at være løvemad, fik taktikken bragt dem hjem over målstregen i samme rækkefølge som da de ramte den lige bane.

Tredjepladsen gik til den stærkt afsluttende Monterosso, der afsluttede en pragtaften for hjemmeholdet Godolphin.

Amerikanske Gio Ponti virkede en overgang farlig i sit udvendige angreb, men ligesom i fjor fik han ingen tjenester undervejs. Det samme kan siges om forhåndsfavoritten Twice Over, der akkurat som sidste år løb ind i store problemer fra sit udvendige startspor og aldrig sås med chance.


Nyt Spencer-mareridt for Coolmore

For Coolmore-teamet og træner Aidan O’Brien måtte det være som at genoplive tidligere tiders mareridt med jockey Jamie Spencer på ryggen af Cape Blanco.

Spencer fik alle chancer for at styre løbet undervejs, men han sad passivt og så til da Mirco Demuro blev skudt af på bagsiden, og Galileo-sønnen der i fjor viste sine stayeregenskaber med sejren i Irish Derby (Gr.1) fik aldrig gjort brug af det der på forhånd velsagtens lignede hans største force i opgøret.

Cape Blanco kæmpede bravt hele vejen til stregen, men måtte nøjes med fjerdepladsen efter at Spencer havde tabt endnu en sejr på gulvet for Coolmore.


“Heldigvis ingen fart på løbet”

Den vindende jockey Mirco Demuro sagde efter løbet: “Victoire Pisa slog sit hoved mod startbokslågen da starten gik, og vi kom derfor lidt skævt i gang. Heldigvis var der ingen fart på løbet, så jeg kunne alligevel hurtigt få en god udvendig position uden at det kostede ekstra energi. Det blev en tæt afslutning – vi håbede på det bedste, men rent faktisk at vinde er bare helt utroligt”.

Victoire Pisa, der er forvejen var vinder af sit hjemlands 2000 Guineas (Gr.1) og Arima Kinen (Gr.1), er søn af Neo Universe og sønnesøn af Sunday Silence. I Danmark er Sunday Silence kun repræsenteret ved en enkelt hingst, nemlig Pia Neltofts Devil’s Drink, som ligeledes er opdrættet i Japan og har Sunday Silence som farfar.

Førstepræmien i Dubai World Cup (Gr.1) betalte seks millioner US$ til japanske Yoshimi Ichikawa, og naturligvis er Victoire Pisas triumf med til at skrive et stort stykke japansk væddeløbshistorie – at Japan også indtog andenpladsen i løbet de hidtil forgæves har forsøgt at erobre siden indvielsen i 1996, er vel bare med til endnu engang at bekræfte, at væddeløbssporten på sin helt egen måde har det med at hædre og ære dem der har allermest brug for det.

Lørdag aften på Meydan var Japans – og det var overvejende japanerne der var glade efter World Cup’en – men der var ingen der var sure.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top