fbpx

Verdens bedste Frankel!

Han er muligvis den bedste væddeløber der nogensinde er blevet født. Diskussionerne og sammenligningerne med navne som Ribot, Secretariat, Zenyatta, Black Caviar og Sea The Stars vil være mange.Heldigvis for det. Én ting der ikke hersker nogen som helst tvivl om er dog, at der lige nu ikke findes et større navn på kloden end Prins Khalid Abdullahs 4-årige Galileo-søn Frankel.

Hingsten blev opkaldt efter den amerikanske Hall Of Fame-træner, Robert Julian Frankel, som døde af cancer den 16. november 2009 – da Frankel selv kun var ca. halvandet år gammel. Bobby Frankel stod for Khalid Abdullahs amerikanske væddeløbsoperation, og en flottere gestus kan man ikke forestille sig.

Lørdag eftermiddag vandt Sir Henry Cecil-trænede Frankel sin 14. og sidste karrierestart, i Qipco Champion Stakes (Gr.1) over 2000 meter på Ascot. 32.000 tilskuere overværede den historiske løbsdag, det der på forhånd var spået til at blive Frankels sidste show, og som kort tid efter afgørelsen også blev bekræftet af Prins Khalid Abdullah.

Efter en tabt start fik Frankel under sin faste makker, Tom Queally, hurtigt kontakt med konkurrenterne, og lå hele vejen ind på opløbsstrækningen fint placeret udvendigt som fjerde bag sin pacemaker og trekvartbror, Bullet Train.

Ind på opløbet havde Frankel kun næstfavoritten Cirrus Des Aigles at kæmpe imod, og hingsten galopperede på biddet op på siden og derefter forbi sin franske konkurrent.

Det var dog en træt Frankel publikum over de sidste 150 meter kunne brøle først over stregen, og den tunge bane på Ascot var absolut ikke ideelle betingelser. Men så meget desto flottere var præstationen – og de 32.000 tilskuere på Ascot fik præcis det de kom efter.

De kunne tage hjem med glæden over, at have oplevet verdens bedste væddeløbshest vinde sit sidste løb. Afslutte karrieren med de perfekte cifre 14 ud af 14, heraf de 10 på absolut højeste Gruppe-1-niveau, og med en samlet præmiesum på ca. tre millioner sterling.

Frankels Gruppe-1-triumfer som 2-, 3- og 4-årig er som følger:
Dewhurt Stakes 2010, Newmarket

Qipco 2000 Guineas 2011, Newmarket
St. James’ Palace Stakes 2011, Royal Ascot
Qipco Sussex Stakes 2011, Goodwood
Queen Elizabeth II Stakes 2011, Ascot
Lockinge Stakes 2012, Newbury

Queen Anne Stakes 2012, Royal Ascot

Qipco Sussex Stakes 2012, Goodwood

Juddmonte International Stakes 2012, York

Qipco Champion Stakes 2012, Ascot

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top