fbpx

Vejen til Dansk Derby: Ranking og noter – 4. juni

Der er nu mindre end to måneder til Dansk Derby 2024. Søndag eftermiddag fik Derbyet et nyt navn til tops på rankinglisten, da Jan-Erik Neuroth-trænede Schamyl blev den første danskopdrættede vinder af Voterlöpning. Samtidig er flere af listens topkandidater til start i den kommende weekend.


Schamyl og Sandro De Paiva efter sejren i Voterlöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

På trods af sine sejre i både Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer og Norsk Kriterium i fjor, gik Stutteri Hjortebo-opdrættede Schamyl (Appel Au Maitre) ind i sin klassiske sæson med blot 78 i handicap.

Han steg til 79 efter sæsondebuten hjemme på Øvrevoll, og i kølvandet på søndagens Voter-triumf skød han yderligere syv kilo op til 86.

Det betyder, at han nu er alene på toppen af rankinglisten, tre kilo foran 2000 Guineas-vinderen Brigadier (Moohaajim) og Voter-5’eren Zidane (Areion), samt fire foran Biot (City Light) og My Fortune (Appel Au Maitre), som senest var anden og tredje bag Brigadier.


Ny i top-10 er Lennart J:r Reuterskiöld-trænede Masters Call (Appel Au Maitre), som i sit livs anden start var anden bag amerikanskopdrættede If He Says So (Summer Front) i søndagens svenske Derby Trial.

Masters Call blev belønnet med et nyt handicap på 79, og det betyder, at der nu kræves minimum 76 i handicap for at figurere blandt de 15 øverste navne på Derbyranglisten.

Vi kan nu med spænding se frem imod søndagens storløbsdag på Bro Park, hvor der alene i Svenskt 1000 Guineas og Jockeyklubbens 2000 Guineas findes 10 Derbykandidater. Heraf er de ni indenfor Top-20 og seks indenfor Top-10.


Fra den forgangne uge skal det også med, at Cathrine Erichsen-trænede Leo Boy (Appel Au Maitre), som er halvbror til sidste sæsons danske 2000 Guineas-vinder, Bud (Moohaajim), tog sin tredje sejr på stribe på Øvrevoll i lørdags.

Leo Boy kan nu henvise til tre sejre og en andenplads i fire starter, og lørdagens sejr blev vundet over 1980 meter græs i Lyches Minneløp.

Den fukse vallak blev stående på 74 efter sejren, og han er derfor endnu et lidt anonymt sted som delt nummer 21 på ranglisten, men der er altså blot et par kilo mere frem til en adgangsgivende placering.

Cathrine Erichsen udtalte også efter sejren i Lyches Minneløp, at Dansk Derby er et af sæsonens mål.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top