fbpx

Valley Chapel Memorial: Duca Di Como på sjældent revanche-togt

Det er ikke ofte, at Duca Di Como stiller til start i et skandinavisk storløb, som han ikke vandt året forinden. Men det er ikke desto mindre tilfældet i søndagens millionopgør Valley Chapel Memorial.


Duca Di Como og Elione Chaves vandt i maj Pramms Memorial (L) sammen for tredje gang. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Duca Di Como (Clodovil) har fået det yderste startspor otte under Elione Chaves, og mens han normalt ikke har nogen konkurrence om føringen ind i det første sving på Jägersro, lurer der måske en fare i spor to, hvor den tidligere Voter- og Derbyvinder Bullof Wall Street (Tapizar) er klar til sin første start i Malmö siden han netop vandt Derbyet efter føring fra start til mål i 2020.

I fjor blev Duca Di Como overløbet af Wolfof Vancouver (Speightstown) efter at have været presset hele vejen af Plantstepsdream (Planteur).

I år er Wolfof Vancouver ude af opgøret med en skade, men Plantstepsdream er klar igen – akkurat ligesom Pusjkin (Muhaarar) og sidste års Derby-2’er Steinar (Union Rags), som senest var henholdsvis anden og tredje bag Duca Di Como i Pramms Memorial (L).

Plantstepsdream vandt i april ITM Spring Mile (L) foran Pusjkin. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Wido Neuroth sender sin duo No Short Cuts (Will Take Charge) og Like A King (Kingman) ned fra Norge, og fra Stockholm kommer Roy Arne Kvisla med Plantstepsdreams halvbror Running Rolf (Appel Au Maitre).

Der rides om en førstepræmie på 600.000 svenske kronor ud af den samlede præmiesum på en million i Valley Chapel Memorial.

Duca Di Como bliver storfavorit – men selvfølgelig nager spørgsmålet om hvordan han har taget rejsen frem og tilbage til Ascot, og om han igen i år vil få så meget pres undervejs, at en af de stærkt afsluttende konkurrenter formår at fange ham til slut.

Steinar kan – ligesom No Short Cuts – drage enorm fordel af et hæsblæsende udgangstempo i Valley Chapel Memorial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top