fbpx

USA lever og ånder fortsat for hestevæddeløb

Vi skal helt tilbage til 1665 for at finde årstallet for de første hestevæddeløb i USA. Dengang startede det hele i New York.


Siden har sporten bredt sig til store dele af det enorme land, og i dag er hestevæddeløb fortsat en af de helt populære sportsgrene i USA. Det betyder, at landet i dag fortsat er hjem for nogle af de største løb, de største jockeys og de største væddemål.


De store amerikanske jockeys

Med en historie, der går mere end 350 år tilbage i tiden, er listen over succesfulde, amerikanske jockeys selvfølgelig lang. Nogle af de amerikanere, der for alvor har fået fans til at juble gennem tiden, er legender som Bill Shoemaker og Russel Baze.

Førstnævnte havde i 29 år rekorden for flest antal sejre som professionel jockey – og det er på verdensplan. Bill Shoemaker var i sandhed en inspiration for mange – både i form af hans historie og lille højde. Legenden var blot 149 cm høj, hvilket uden tvivl var en fordel i sporten.

Russel Baze er en anden helt, der længe har været hyldet inden for hestevæddeløb. Han har vundet mere end 10,000 sejre og modtaget utallige priser gennem årene. I dag fortsætter han med at definere sporten.

I nyere tid støder vi også på den amerikanske legende Bob Baffert, der blandt andet vandt senest Kentucky Derby og nu har sat rekord ved at vinde dette løb hele syv gange.

Der skal altså ikke være tvivl om, at hestevæddeløb er spækket med amerikansk guld.


De store amerikanske løb

Også når det kommer til hestevæddeløb finder vi nogle af de allerstørste i USA. Heraf er Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes blandt de største.

De tre løb afholdes årligt og udgør tilsammen den såkaldte Triple Crown, hvoraf en jockey belønnes med denne titel, hvis han formår at vinde alle tre løb.

Disse amerikanske løb bliver ofte fremhævet som nogle af de bedste hestevæddeløb i verden – både grundet deres størrelse og de mange famøse jockeys, som deltagere i løbene.

Ud af de tre amerikanske løb er det som oftest Kentucky Derby, der får titlen som det største og mest eftertragtede løb.

Det hænger i høj grad sammen med, at det er dette løb, som skyder Triple Crown i gang. Senest gang Kentucky Derby løb over skærmen, menes det, at mere end 14 millioner seer fulgte med.

Det er et tal, der rykker, og understreger, hvor populært hestevæddeløb er i USA.


De store amerikanske væddemål

For mange amerikanere går hestevæddeløb hånd i hånd med betting. Faktisk er hestevæddeløb en af de helt store betting sports i USA.

Det er lidt modsat herhjemme, hvor især fodbold betting og online platforme som bet365 vinder frem.

Her er det sommerens EM, der er en populær betting mulighed, hvor Frankrig står til at vinde med odds 6.00.

I USA hepper de derimod med i stor stil, når de enorme hestevæddeløb, som dem nævnt oven for, udfolder sig.

Ved sidste udgave af Kentucky Derby blev der spillet for intet mindre end 233 millioner dollars. Det beløb understreger i særdeleshed hestevæddeløbs popularitet i USA.

Selvom mange sportsgrene siden er kommet til og har opnået udbredt popularitet, fortsætter hestevæddeløb med at være en af de største sports i USA.

Det kommer til udtryk i de mange store amerikanske jockeys, i de store amerikanske løb og i de mange fans, som intenst følger med og better lystigt på sporten.

Kort sagt lever og ånder mange amerikanere fortsat for hestevæddeløb den dag i dag.

Iben Nissen

Iben Nissen

Seneste nyheder

Scroll til toppen