fbpx

Ubesejret Auktionsløbsvinder forulykket

Sveriges championtræner Lennart J:r Reuterskiöld og ejer Vivi Svenby blev i sidste uge ramt af et ubærligt tab, da den ubesejrede Auktionsløbsvinder Zunzina forulykkede under træningen på Jägersro.


Zunzina og Jacob Johansen da maidentitlen blev aflagt med 13 længder på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Det er ufattelig trist. Zunzina blev skadet i så slemt et omfang i kode-senebenet, at hun ikke engang stod til at redde som avlshoppe”, siger Lennart J:r, der i Zoffany-datteren havde favoritten til både Mowerinaløb og Svenskt 1000 Guineas, samt Oaks i Sverige og Danmark.

Zunzina debuterede i fjor med en 13 længders triumf på Jägersro, og allerede hér stod det klart, at hun var noget udover det sædvanlige.


Zunzina vandt Auktionsløbet 2021 foran Charming Knight og Chianti. Foto: Burt Seeger.

Det blev siden bekræftet i både Stig Holms Pokal, ligeledes på Jägersro, og i Dansk Galops Auktionsløb på Klampenborgs græs, hvor hun slog contra på den senere Vinterfavorit Charming Knight (Decorated Knight) og vandt med en halv længde.

Sejren i Auktionsløbet blev desværre Zunzinas sidste optræden overhovedet. Det blev til tre sejre i lige så mange starter og 528.550 svenske kronor i præmier.

Hoppen var ud af Montjeu-datteren Sun City, der nu er avlshoppe hos Karen Grethe og Poul Erik Jensen i Nordjylland.


Vivi Svenby med Zunzina, Jacob Johansen og trænerparret Linda og Lennart J:r Reuterskiöld. Foto: Burt Seeger.

I fjor fik hun et hoppeføl efter Gruppe-1-vinderen Free Eagle (High Chaparral), og på Scandinavian Open Yearling Sale blev hendes nu 2-årige datter efter Mastercraftsman (Danehill Dancer) solgt for 240.000 danske kroner til Stall Trick Or Treat.

Sun City venter i år føl efter Juniper Tree (Galileo).


Herunder kan Zunzinas sejr i Dansk Galops Auktionsløb foran Charming Knight genopleves:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen