fbpx

Ubesejrede Lulla er Stotts klassiske outsider

Den 1. september 2002 fejrede den tidligere dobbelte Derbyvindende jockey Ken Stott et flot comeback som træner, da hans to hopper San Luca og Living Doll sluttede som første og anden gennem mål i Dansk Oaks.


Siden da har der været lidt stille omkring Odense-træneren, der dog havde et statistisk flot 2005 hvor kun seks starter blev omsat i to sejre, en tredjeplads og 82.500 kroner i præmiesum.

Hans klassiske håb Lumen fik en sen væddeløbsdebut men sejrede direkte i sin første start foran den senere svenske St. Leger-vinder Seeland Empire, og hendes kun anden start resulterede i en tredjeplads i Dansk Oaks bag Shangri La og Nightingale. Lumen nåede kun disse to starter som 3-årig, men den sent udviklede Verglas-datter bliver meget interessant at følge fremover.

Det samme må i sandhed siges om Lumens halvsøster Lulla, der kun startede en enkelt gang som 2-årig. Det var dog et velvalgt løb af Ken Stott, der sendte hende ud i Aalborg 2-års Grand Prix – et løb om 85.000 kroner uden tidligere vindere blandt de startende. Keos-datteren havde aldrig problemer med at afgøre løbet til egen fordel, og med lærling Marc Stott i bøjlerne sejrede Lulla let foran stabile Red Passion.

Lulla, der både er ejet og opdrættet af Stald Recent, kom ikke til start igen som 2-årig og Ken Stott har nu forventningens glæde ved at kunne starte de klassiske forberedelser med sin ubesejrede hoppe.

“Hun er ikke nær så tung som sin søster Lumen, og i det hele taget bliver hun ikke nogen stor hoppe. Men hun er en fin hest der allerede nu har vist sit potentiale, og det skal nok blive interessant at se hende udvikle sig i år. Hendes første store opgave bliver formentlig Mowerinaløb, og hun står også meldt i Dansk Derby – men det er nok mest af alt Dansk Oaks vi sigter på”, beretter Ken Stott, som selv havde Lullas mor, Exit To Nowhere-datteren La Le Lu, i træning. La Le Lu vandt selv en enkelt gang i kun fem starter og i avlen har hun hidtil produceret tre startende afkom – Lumen, Lulla og Pure Magic.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top