fbpx

Tycho Brahe-weekend for Manuel Santos

Chilenske Manuel Santos har fejret mange store stunder indenfor galopsporten i Skandinavien, men den forgangne weekend er dog to dage som jockeyen håber vil ryge i glemmebogen ganske hurtigt.


Santos red lørdag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane i Odense, hvor han i to på hinanden efterfølgende løb sad på ryggen af heste der begge brækkede ned og måtte aflives. Hestene Golden Gift og 3-årige Hugh Wheels var begge trænet af Jan-Erik Pettersson og ejet af Stall Lambada.

Efter uheldet med Hugh Wheels følte Manuel Santos sig ikke i stand til at ride i dagens hovedbegivenhed, Fyensløbet, hvor han var booket til Lennart Reuterskiöld-trænede Cavewarrior. I stedet så chileneren til fra tilskuerpladsen, da Cavewarrior i overlegen stil hjemførte Fyensløbet i hænderne på Mark Larsen.

Søndag var Manuel Santos på plads i Göteborg, hvor han efter at have været først over stregen på ryggen af Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Calvados blev diskvalificeret for at have redet med undervægt i løbet. I tillæg fik Santos en bøde på 1.500 kroner.

Dagens sidste ridt for Manuel Santos var ikke nogen stor trøst, idet han på vej ud af startboksen faldt af forhåndsfavoritten Le Corbier og dermed afsluttede sin Tycho Brahe-weekend med at en tur i græsset.

På søndag sidder Manuel Santos efter alt at dømme op på Peas And Carrots i Scandinavian Open Championship (Gr.3) på Klampenborg, så forhåbentlig er rækken af uheld nu slut for den altid sympatiske og smilende sydamerikaner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top