fbpx

“Turen bygges op omkring Alizeti”

Formstærke Lea Olsen bringer på søndag to af sine heste til start på græsset i Göteborg – Alizeti (Dutch Art) og Ventuari (Hat Trick).


Alizeti og Carlos Lopez. Foto: Ole Hindby.
Alizeti. Foto: Ole Hindby.

Førstnævnte kom til Danmark fra England i efteråret, hvor Lea Olsen fik hammerslaget på hende for bare 2,000 guineas på Tattersalls Autumn Horses in Training Sale i Newmarket.

Siden har hoppen vundet tre af sine fire starter på distancer mellem 1550 og 2000 meter.

På søndag gælder det hovedbegivenheden Adalöpning over 1400 meter for 3-årige og ældre hopper – og med en førstepræmie på 100.000 svenske kronor.

”Turen er bygget op omkring Alizeti”, siger Lea torsdag morgen til GalopSport.

“Hun er under udvikling og jeg tror hun kan bedre end sit nuværende tal på 79. Hun kommer ud i et hårdt handicap på søndag mod 13 konkurrenter, så det skal virkelig flaske sig”.

Der er fire øvrige dansktrænede hopper til start i Adalöpning: Søren Jensens Tante Tove, Bettina Andersens Mylegend, Jan Olsens Danish Design og Bent Olsens Monza.

Ventuari og Elione Chaves vinder foran Hillary/Nicolaj Stott og Red Zone/Le Tølbøll. Foto: Ole Hindby.
Ventuari. Foto: Ole Hindby.

For første gang er den nybagte Pokalløbsvinder Sara Slot i sadlen på Alizeti, der senest sikrede en overlegen sejr Odense i midten af juni.

”Hun har ikke været på græsset siden, men har trænet perfekt på sandet på Jydsk Væddeløbsbane”, siger Lea Olsen, der sender 5-årige Ventuari med til Göteborg.

”Hans primære opgave er ikke selve løbet, men derimod at være en god rejsekammerat for Alizeti. Han kan de 75 han står efter og er også ude i et handicap”.

“Der er 15 heste med i løbet, og vi er tilfredse hvis han kommer i pengene”, erklærer Lea.

På onsdag gælder det igen Danmark, og hér gæster Lea Odense med Sir Danzbo, der kommer ud i Goffs UK Stakes over 1650 meter. Også hér præmieres den vindende ejer med en købsvoucher på 1,000 pund. Denne gang er hun også selv i sadlen.

Lea Olsen tager imod Sir Danzbo og Liam Doran efter aftenens sejr nummer to. Foto: Ole Hindby.
Lea Olsen med Sir Danzbo. Foto: Ole Hindby.

Sir Danzbo er normalt altid garant for en god indsats og var kun slået med en længde sidste. Også her er der tale om et hårdt handicap, men jeg forventer at være i trioen med ham”.

Til slut et spørgsmål, som mange stiller: Går Lea Olsen stadigvæk med en drøm om at gå i sin fars fodspor som professionel træner?

”Jeg må erkende, at jeg får mere og mere smag for det med at træne heste, og de fire vi har nu bliver med garanti ikke mine sidste heste på en træningsliste”.

“Men der er ikke truffet nogen beslutning om fremtiden”.

Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen