fbpx

Han blev i sin tid erhvervet fra Tyskland som en kandidat til de skandinaviske eliteløb, og han lagde ud med en tredjeplads i Pramms. Siden er Fredrik Reuterskiöld-trænede Lindenthaler blevet omskolet til forhindringshest, og søndag slog han Calvados i H M Drottningens Pris.


Lindenthaler og Calvados springer den sidste forhindring samtidig - men derefter var Lindenthaler stærkest. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lindenthaler og Calvados springer den sidste forhindring samtidig – men derefter var Lindenthaler stærkest. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Opgøret var med sin samlede præmiesum på 130.000 kronor søndagens bedst betalte i Göteborg, og det talstærke publikum på den svenske hede fik et forrygende opløb mellem Niklas Lovén på Calvados og Christopher Roberts på Lindenthaler.

Sidstnævnte førte hver en meter af distancen og forsvarede sig bravt hjem til en halv længdes sejr, hvorefter der var 10 længders afstand til Mesi på tredjepladsen.

Den kedelige del af et ellers fremragende væddeløb bestod af, at Are Hyldmos mangedobbelte storløbsvinder, Omoto Sando, måtte tages op af Henrik Engblom efter at have halset langt efter det øvrige felt et godt stykke af vejen. Hyldmo berettede efterfølgende, at Omoto Sando højst sandsynligt har pådraget sig en seneskade, som bliver lig med en afsluttet karriere.

Det var Omoto Sandos karrierestart nummer 100 – han opnåede 32 sejre og over 3,3 millioner kroner i samlede præmier til sin ejer, Nils Petter Gill.


Lindenthaler og Calvados side om side på vej mod målstregen i H M Drottningens Pris. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lindenthaler og Calvados side om side på vej mod målstregen i H M Drottningens Pris. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Tilbage til Lindenthaler, som ejes af Hästgruppen i Lund AB, og som var én af Tysklands bedste heste som både 2- og 3-årig. Som 2-årig vandt han Junioren-Preis (L) i Düsseldorf, og som 3-årig blev det til sejr i Dr Busch Memorial (Gr.3), som er det traditionelle trial til Tysk 2000 Guineas (Gr.2).

Siden blev han flere gange testet på Longchamp – dog uden succes – inden han tilbage i Tyskland bl.a. var anden og tredje i to Gruppe-3-opgør.

Efter et vinterophold i Dubai i begyndelsen af 2013, blev Lindenthaler købt til Sverige og gik direkte ud i Pramms Memorial (Gr.3). Det blev til en tredjeplads bag Plantagenet og Energia Colonial, men herefter kunne Azamour-sønnen langt fra indfri de høje forventninger, og han gik ud af sæsonen med blot en enkelt sejr over 2200 meter i et udskrevet løb.

Lindenthaler med Christopher Roberts, Oscar Berneklint og Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lindenthaler med Christopher Roberts, Oscar Berneklint og Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Siden var han sejrsløs i både 2014 og 2015, inden Fredrik Reuterskiöld i fjor skiftede kurs og lod hesten springe ind. Og det var noget der virkede – Lindenthaler vandt tre af sine fem starter over forhindringer, og efter en andenplads i dette års sæsondebut i Göteborg – bag netop Calvados – slog hesten denne gang til og besejrede sin 12-årige konkurrent.

Er det så et tronskifte? Forhåbentlig er det alt for tidligt at vurdere, og man må blot håbe, at der venter mange flere spændende opløbskampe mellem de to heste fremover.

Næste gang bliver efter alt at dømme i Strömsholms Champion Hurdle den 17. juni.


Resultater og repriser: Göteborg, søndag 21. maj.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top