fbpx

Treve blev historisk i Prix de l’Arc (Gr.1)

De fleste havde nok regnet med, at 4-årige Treve var ude i sin sidste karrierestart søndag eftermiddag på Longchamp.Efter en perfekt sæson i 2013, der blev afsluttet med en magtdemonstration i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1), havde Motivator-datteren langt fra leveret varen i 2014.

Dét der dog kom bag på langt de fleste var, at Treve var mindst lige så god i år som i fjor, og i hænderne på 47-årige Thierry Jarnet fløj hjem til en historisk sejr i verdens mest prestigefulde væddeløb.

Sejren er historisk fordi Treve formåede at vinde Arc’en to år i træk som den første siden Alleged i 1977 og 1978. 36 år skulle der gå.

I minutterne efter sejren på Longchamp genlød det, at Criquette Head-Maarek havde leveret tidernes største trænerpræstation ved at få Treve klar ovenpå måneders problemer med både ryg og hove.

Tilmed tillod Head-Maarek forud for Prix Vermeille (Gr.1) for få uger siden, at bede Al Shaqab Racing om at få taget syndikatets førstejockey, Frankie Dettori, af hoppen, idet hun ikke mente, at Dettori passede lige så godt til hende som Thierry Jarnet.

Det var ligeledes Jarnet, der vandt med Treve i fjor.

Dettori sad i stedet på en anden af syndikatets heste, Ruler Of The World, som sluttede niende gennem mål, og italieneren måtte for andet år i træk se Treve vinde Arc’en uden ham på ryggen.

Oprejsningen kom dog til Dettori senere på søndagen, da Al Shaqab Racings fantastiske miler, Olympic Glory, hjemtog Prix de la Foret (Gr.1) for træner Richard Hannon.

Al Shaqab Racing, der har hjemme i Qatar – sponsoren for hele Arc-meetinget – er med rekordfart blevet en magtfaktor indenfor galopsporten og har med sine to Arc-sejre på stribe givet både Sheikh Mohammeds Godolphin og lillebroderen Sheikh Hamdan noget alvorligt at tænke over.

Noget at tænke over fik de mange tusinde tilrejsende japanske fans også, for heller ikke i år kom den forløsningen landet har sukket efter i så mange år. Den bedste placering stod Harp Star for som sjette, Just A Way var ottende og Gold Ship var 14. gennem mål.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top