fbpx

To avlshopper har mulighed for Kriterium/Oaks-double

To danske avlshopper, der i øvrigt selv var storløbsvindere på de skandinaviske baner, har på søndag mulighed for at blive mor til både Kriteriums- og Oaks-vinderen i Klampenborg.


Tears In Heaven besejrede i foråret Habla på Klampenborg. På søndag mødes de igen i Dansk Oaks, mens deres helsøskende mødes i Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.

Det er Berner Olsens Tears Go By (Alhaarth), der i Dansk Kriterium er repræsenteret ved No More Tears (Al Shemali) og i Dansk Oaks ved Tears In Heaven (Al Shemali), samt York Stutteri og Chris Cordreys Edge Of Eternity (Academy Award), der er mor til Kriteriums-deltageren Eternity Tree (Juniper Tree) og Oaks-kandidaten Habla (Juniper Tree).

Tears Go By vandt i Bent Olsens træning Mowerinaløb i 2010, og hun var siden også tredje i Dansk Oaks som det år blev vundet af Loquita (Final Appearance) foran Freja (Singspiel).

Edge Of Eternity var én af Skandinaviens bedste 2-årshopper i sin årgang, og hendes eneste besøg på Klampenborg i 2-årssæsonen bød på en sikker sejr i Dansk Galops Auktionsløb foran Halløjsa (Academy Award) og Golden Memory (Dexterity).

Golden Memory er mor til Bettina Andersen-trænede Red Memory (Al Shemali), der er blandt konkurrenterne til No More Tears og Eternity Tree i Dansk Kriterium.


Eternity Tree debuterede med sejr i Firm Management 2-års Maidenserien foran Red Hunting Hawk og Tiny Dancer. Foto: Burt Seeger.

Dvæler vi lidt ved Dansk Kriterium, så er ligeledes Bettina Andersen-trænede My Nikita (Kahyl) datter af Kriteriumsvinderen fra 1996, All Right (Always Fair), som desuden er mor til førnævnte Edge Of Eternity og dermed mormor til Eternity Tree.

All Right er også mormor til Tiny Dancer (Al Shemali), en halvsøster til Manacor (Primatico), der var femte i Dansk Kriterium i 2014, men siden både vandt Mowerinaløb og Dansk Derby.

All Right er i forvejen mormor til tre danske Kriteriumsvindere – Silvertown, Harbour Light og Beaufort Twelve – som alle var efter Academy Award (Danehill), ud af Lady Clementine (Richard Of York), opdrættet på Stutteri Hjortebo og trænet af Søren Jensen.

Blandt opdrætterne af Kriteriumsdeltagerne er det værd at bemærke, at Berner Olsen og Stutteri Hjortebo hver har opdrættet fem ud af de 15 deltagere – altså to tredjedele af feltet tilsammen.


Fukse Good Life og brune Brunello under morgentræningen i Klampenborg. På søndag mødes de i Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.

Ser vi på Dansk Oaks, så er Niels Petersen-trænede Good Life (Appel Au Maitre) eneste afkom ud af en tidligere Oaks-vinder i form af Good Girl (Mas Media), der vandt løbet i 2007.

Moderen til Multibox Carlras (Sir Percy), Tigress Eleven (Academy Award), kom dog tæt på i 2011, hvor hun efter at have vundet Dansk Derby blev henvist til andenpladsen med hals af Madame Esprit (Esprit Du Nord), og Brunellos (Appel Au Maitre) halvsøster Beauty Award (Academy Award) blev nummer tre i 2016-udgaven bag Elektra Art (Excellent Art) og Queen B (Academy Award).

Af de 13 Oaks-kandidater er tre opdrættet på York Stutteri og to hver hos Jan Olsen og på Stutteri Hjortebo.

Oaks-dagen i Klampenborg skydes i gang kl. 12:45 på søndag, og det bliver med V64 allerede fra første løb.


Se det store program hér.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen