fbpx

Tina Mortensen træner på fuld tid

Ålborg Væddeløbsbane kom for alvor frem i rampelyset sidste år med den nystartede træner Louise Møllers succes.


– Af Henrik Brendholdt

Nu forsøger en anden “Ålborg-pige” Tina Mortensen sig også som professionel galoptræner i det Nordjydske. “Jeg har otte heste i træning. De står i nogle gode udendørs rækkebokse og trives med det” udtaler den “nye” træner.

Tina Mortensen er ellers mest kendt som rytter. Hun startede som amatørrytter i Ålborg i 1994. Siden gik hun i lære og var i sin læretid hos Brian Wilson og Gert Jensen inden hun blev endelig udlært hos Bent Olsen i 2002. Tina har vundet knap 80 sejre som rytter. Sidste år startede hun op som deltidstræner ved siden af sit job i en bagerforretning. Desuden var hun i en periode ansat hos travtræner Bo Westergård. “Sidste sæson var lidt kaotisk da jeg havde for få startheste. Nu er jeg træner på fuld tid og giver det en regulær chance”, udtaler Tina Mortensen.

Vi bad Tina om en kort gennemgang af staldens heste. “Jeg har fem Hot Run-afkom i stalden. 3-årige Isis (Hot Run-Mrs Jekyll) snuste til jobbet sidste år og står meldt i Jyllandsløbsserien. Så har jeg to ustartede 3-årige som var i træning hos Hanne Bechmann i fjor. De er ejet af Lone og Finn Pedersen. Den ene er efter Hot Run og Belle Express og er derfor en halvsøster til gode Grey Express. Staldens eneste 2-åring er efter Hot Run og Bucket. Moderen var selv en talentfuld hest som vandt en enkelt sejr og fik 76 i handicap inden en skade stoppede karrieren. Hvis nogen er interesseret så er der en halvpart til salg i denne hest”, fortæller Tina, som står godt rustet når vi taler om de ældre rutinerede væddeløbere.

“Turbo Man er netop kommet i træning. Han er blevet behandlet af en kiropraktor og hvis det har hjulpet, så tror jeg på en rigtig god sæson for ham. Han står kun i 66 i handicaptal (har vist 75, red.). Megachief kom til stalden sidste år og er ejet af “travmanden” Knud Erik Ravn. Desuden har jeg selv lejet 4-årige Little Big One. Den har et tal på 72 og vandt løb sidste år. Var fjerde i Derby Trial Stakes bag Sir Bastian inden den skuffede i Dansk Derby”, slutter Tina Mortensen. Det bliver spændende at følge de to Ålborg-piger Tina Mortensen og Louise Møller som er fulgtes ad igennem mange år.

Først som amatørryttere, siden som jockeys og nu som galoptrænere. Se op for Ålborg-banen i år!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top