fbpx

Thorskovgaard-relation til Coolmore-køb i Deauville

Lone og Bo Hansen på det jyske fuldblodsstutteri Thorskovgaard fulgte med interesse førstedagen af Arqanas August Yearling Sale i fredags, hvor Coolmores MV Magnier sammen med Peter Brants White Birch Farm købte en søn af Wootton Bassett for 720,000 euro.Hingståringen er andet afkom ud af den vindende Oasis Dream-hoppe White Satin Dancer og kommer fra samme tyske moderlinje som Stutteri Thorskovgaards avlshoppe Mayphie’s Girl (Olympic Glory), hvis eget første afkom går gennem ringen som lot nummer 103 på næste måneds Scandinavian Open Yearling Sale.

Mayphie’s Girl blev købt for 30,000 euro som åring på Goffs Orby Sale i 2018, men hun nåede grundet en skade kun at starte en enkelt gang, hvorefter hun gik i stutteriet på Thorskovgaard og besøgte Go Go Gadget (Areion).

Resultatet blev den hoppeåring, som Thorskovgaard fremstiller på York Stutteri den 22. september under navnet Wiggle Wine.

Mayphie’s Girl er ud af den dobbelte franske vinder Wake Up (Soldier Of Fortune), som igen er ud af en helsøster til Wild Side (Sternkönig) – mormoderen til den hingst som i lørdags blev solgt for 720,000 euro i Deauville.

Og det er i det hele taget en moderlinje som bliver ved med at levere.

Mayphie’s Girls halvbror Wicklow er Listed-vinder og har vundet mere end to millioner kroner i Australien, hvor en anden halvbror, Waterford, også er millionær og Gruppe-2-placeret. Hendes 3-årige bror County Kilkenny har også vundet i Australien i år”, fortæller Bo Hansen, som tidligere har fået internationale henvendelser omkring Mayphie’s Girl.

“Ja, vi modtog henvendelser fra både Irland og Australien da Mayphie’s Girls brødre blev Black Type-performere, men vi syntes ikke det var helt nok til at slippe hende. Hun er en ung hoppe, blot seks år gammel, og nu står vi med hendes første åring efter vores egen avlshingst Go Go Gadget. Det synes vi er mere interessant at bare at sælge ud af landet”, afslutter opdrætteren, der i alt fremstiller fire åringer på Scandinavian Open Yearling Sale – samtlige efter Go Go Gadget.

Maphie’s Girl (Olympic Glory) med sit hoppeføl efter Go Go Gadget i foråret 2022. Det er dette føl, som nu er blevet åring og om en lille måned går gennem auktionsringen på York Stutteri. Foto: Stutteri Thorskovgaard.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top