fbpx

The Heatherwold Cup til Katsumoto

Det er fortsat efternavnene Neuroth og Petersen, som nu har leveret de seneste otte vindere af de 2-åriges The Heatherwold Cup på Øvrevoll. I år blev det dog træneren med fornavnet Jan-Erik, som stod for triumfen med Le Havre-sønnen Katsumoto.

I hænderne på Neuroth-staldens førstejockey Sandro De Paiva vandt Katsumoto overbevisende med to længders afstand til Silja Størens Icon Bling (Lope De Vega) og Niels Petersens Grey Tycoon (Dark Angel).

Siden fulgte Supernova Bling (Starspangledbanner) og Domdiggida Bling (Havana Grey) på løbets to sidste pladser.

Sejren i The Heatherwold Cup var 91.000 norske kroner værd for Stall Destiny, et nyt konsortium med nye væddeløbsfarver hos Jan-Erik Neuroth, hvor faderen Widos mangeårige kunde Bo Tommy Nygård kunne spottes i vindercirklen.

Bo Tommy Nygård, som både har vundet Svenskt Derby med Bomar (Sir Percy) og Bokan (Soldier Of Fortune). Da sidstnævnte vandt, var det endda med Jan-Erik i bøjlerne.

Katsumoto under sin breeze i foråret. Foto: Tattersalls Ireland.

Katsumoto blev i foråret købt for €25,000 på Tattersalls Ireland Breeze Up Sale gennem Peter & Ross Doyle Bloodstock.

Han er første afkom ud af Lope De Vega-datteren Divanova, der selv er halvsøster til den australske Gruppe-2-vinder og flere gange Gruppe-1-placerede Sir Patrick Moore (Astronomer Royal), den tyske 1000 Guineas- (Gr.2)-vinder og Gruppe-1-placerede Nyaleti (Arch) og Prix des Reservoirs (Gr.3)-vinderen Stellar Path (Astronomer Royal).

Katsumoto blev købt med en forhåndstilmelding til Sveriges Derbyserie i 2025, og nu kan han i første omgang skrive storløbsvinder på CV’et.

Jan-Erik Neuroth og Sandro de Paiva fulgte op med endnu en sejr senere på aftenen, da Stall Perlens Indy Humor (Distorted Humor) vandt sin anden sejr i årets fire første starter.

Den 5-årige vallak, som var én af de mest lovende 2-årige heste i 2021, men som missede størstedelen af sin 3-årssæson grundet en skade, har nu høstet fire sejre og lige så mange andenpladser i karrierens blot 13 starter.

En 3-årig hest som er inde i en spændende udvikling er Annike Bye Hansen-trænede Run For Justice, som under Elione Chaves tog sin anden sejr i 2024.

Wentworth-sønnen vandt i sikker stil foran Empress Bling (Night Of Thunder) og fik 36.400 norske kroner for sejren. Run For Justice ejes af Champagnegaloppen.no og er opdrættet på York Stutteri af Cat Racing.