fbpx

The Heatherwold Cup: Lord Mountbatten imponerede stort

FTHK Racings Lord Mountbatten tog i søndags sin anden storløbssejr på stribe i Tattersalls The Heatherwold Cup på Øvrevoll. Den 2-årige Connect-søn trivedes perfekt på det bløde underlag og førte hele vejen under Elione Chaves.Træner Niels Petersen og førstejockey Carlos Lopez havde på forhånd selv størst tiltro til staldkammeraten Stamford Street (Shalaa), der havde vundet sin debut overlegent med fem længder på Øvrevoll, men under søndagens forudsætninger var favoritten kun næstbedst.

Lord Mountbatten vandt med næsten ni længder over de 1370 meter, og han er gået yderligere frem med stormskridt siden han på Klampenborgs Derbydag vandt Goffs Futurity Stakes foran King Of Ten (Ten Sovereigns).

I sin debut den 13. juli på Øvrevoll blev Lord Mountbatten slået kort af staldkammeraten Rockofthemountain (U S Navy Flag), som sidenhen også har fordoblet sit sejrsantal med en knusende overlegen præstation på Bro Park.

Formen fra dette 2-årsløb må altså siges at være topsolid, og man kan ikke andet end at glæde sig til at se de to heste mødes igen på et tidspunkt i fremtiden.

Niels Petersen har dog mange andre potentielle stjerner i støbeskeen på 2-årssiden, og samtidig betyder 2-årsprogrammet i Norge og Sverige også, at han kan fordele hestene godt mellem opgaverne.

Både Lord Mountbatten, Rockofthemountain og Stamford Street står meldt i Appel Au Maitre Svealandlöpning på Stockholm Cup-dagen den 17. september, men blot et par uger senere er der også Norsk Kriterium på Øvrevoll.

Lord Mountbatten blev købt af danske FTHK Racing gennem agenten Edgar Byrne på Goffs UK Breeze Up Sale i Doncaster i april – hammerslaget faldt på 50,000 pund for den amerikanskopdrættede hingst.


Lord Mountbatten og Elione Chaves modtages efter sejren i The Heatherwold Cup. Foto: Hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top