fbpx

Tertullus var fremragende

“Det her er en gruppeløbs-hest!”. Således udtalte den fra Chile netop hjemvendte topjockey Fernando Diaz sig, efter han med største lethed havde dirigeret Rune Haugen-trænede Tertullus til en overlegen otte længders sejr i et 3-årsløb over 1600 meter græs på Øvrevoll.


Monsun-sønnen tog greb om føringen straks efter start og herefter var ingen af konkurrenterne i stand til at følge den kongeligt afstammede franskfødte hingst, der til slut kunne henvise staldkammeraten Giordano/Carlos Lopez til en fjern andenplads, hvoefter der var tre længder til Angelina Beach/Pascolina Pinto og næstfavoritten Cunami/Kim Andersen på de følgende pladser.

“Tertullus’ store opgave i år bliver Norsk Derby i august. Han er også meldt i Tysk Derby og har så afgjort afstamningen til at kunne gøre sig her, men min plan er at satse på de skandinaviske klassikere. I første omgang bliver det Jockeyklubbens Jubileumslöpning i Stockholm den 13. juni, og derefter går vi mod Norsk 2000 Guineas to uger senere. Tertullus’ mor vandt selv Tysk 1000 Guineas og hun var dertil nummer to i Fransk Oaks, så han skal nok stå distance”, sagde en tilfreds Rune Haugen efter sin store nationaldag på Øvrevoll.

Andenhesten i mål, Acatenango-sønnen Giordano, leverede endnu en fin præstation og selv om han fortsat er maiden bliver det næste mål Jyllandsløbet i Århus den 3. juni. “Det er meningen Giordano nu går til Århus, formentlig sammen med sin staldkammerat Quint Essentials, der starter i Jyllandsløbstesten på lørdag i Klampenborg. Jeg vil gerne give et lille varsel imod Quint Essentials, idet han faktisk har arbejdet bedre end Giordano den seneste tid og jeg tror på en stor chance i København”, slutter Haugen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top