fbpx

Tertullus skal give vægt og overvinde øjenskade

Dansk Jockey Club Cup (L) er årets første skandinaviske Listed Race, og på trods af at det med sin samlede præmiesum på 100.000 kroner er Skandinaviens lavest doterede opgør i denne kategori, har løbet det med at tiltrække sig topheste grundet sin gunstige placering og det faktum at det kun er Klampenborg der på dette tidspunkt af året afvikler løb for Skandinaviens bedste heste på græs.

Samtlige deltagere i opgøret bruger således Dansk Jockey Club Cup (L) som optakt til endnu større opgaver, såsom Pramms Memorial (L) den 11. maj på Jägersro, Walter Nilsens Minneløp (L) den 17. maj på Øvrevoll samt Stockholms Stora Pris (Gr.3) den 29. maj på Täby, og da kun fire af feltets heste har løb i kroppen, skal man være påpasselig med at tilegne deres aktuelle handicap for stor en værdi.


Super-duo fra Norge

Jockey Club Cup-feltets to norske deltagere kommer begge fra Rune Haugens usammenlignelige træningskvarter på Stall Nor uden for Oslo, og der er tale om et par virkelig store kapaciteter.

4-årige Tertullus (Monsun – Tryphosa v. Be My Guest) bærer topvægten 62 kilo i sit livs første møde med den etablerede ældre elite. Han kostede Stall Nor ca. 675.000 danske kroner på Deauville Sales i august 2004, og han repræsenterer én af de stærkeste moderlinjer i den tyske stambog.

Hans mor Tryphosa vandt selv Tysk 1000 Guineas (Gr.2) og var 3. i både Fransk Oaks (Gr.1) og Bayerisches Zuchtrennen (Gr.1). Hun er søster til selveste Turfkönig der vandt syv Gruppe-løb incl. Tysk 2000 Guineas (Gr.2), Union-Rennen (Gr.2) og Grosser Hansa-Preis (Gr.2), mens han blev tredje i Tysk Derby (Gr.1). Tryphosa er ligeledes søster til Thesi, der igen er mormor til Prix Dollar (Gr.2)-vinderen Touch Of Land.

Tertullus markerede sig som én af Skandinaviens absolut bedste 3-årige heste i fjor, hvor han sejrede fire gange i seks starter og som den eneste formåede at besejre Icaros, hvilket han gjorde i Norsk 2000 Guineas. Tertullus blev bragt til start som næstfavorit i Norsk Derby på Øvrevoll, og hans fjerdeplads bag vindende Negra Del Oro var i første omgang lidt af et antiklimaks ovenpå de store forventninger.


Øjenskade

Efter løbet viste det sig dog, at Tertullus midt i opløbet var blevet ramt direkte i øjet af en sten, og den efterfølgende infektion var så alvorlig at hingsten måtte opereres. I dag har hesten et nedsat syn på 50% på det venstre øje, men Rune Haugen forklarer at det ikke lader til at han er mærket af dette handicap længere, og der ventes spændt på det længe ventede comeback.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top