fbpx

Tertullus satte Cunami på plads

Wido Neuroth-trænede Cunami havde en flot 2-årssæson i fjor med tre andenpladser og en sejr i fire starter, og han sluttede året med et handicap på 81.


Monsun-sønnen var derfor også mest betroet i torsdagens 3-årsløb på Øvrevoll. Det blev dog en anden Monsun-søn der totalt stjal billedet, nemlig Rune Haugen-trænede Tertullus, der viste at han har gennemgået en helt fantastisk udvikling over vinteren og efter føring fra start til mål vandt overlegent med godt 11 længder før Neuroths favorit.

Både Tertullus og Cunami vil utvivlsomt blive endnu bedre når de får græs og længere distance under sig, men vinderens præstation har med et slag bragt ham op blandt de store forhåndsfavoritter til Norsk Derby i august. “Han er fortsat en ufærdig hest, der har Norsk Derby som årets hovedopgave. Han har fremtiden for sig, så vi må skynde os langsomt”, udtalte en yderst tilfreds Rune Haugen sig efter at Carlos Lopez havde vundet med den klassiske kandidat. Haugen havde også tredjehesten gennem mål, nemlig svenskfødte Quint Essentials, der sluttede 16 længder bag vinderen. Quint Essentials matches imod Dansk Derby, og han vil ligesom sin staldkammerat blive bedre over de længere distancer.

Tertullus tilhører én af de bedste moderlinier i den tyske avl som søn af Be My Guest-datteren Tryphosa. Tryphosa vandt selv Tysk 1000 Guineas (Gr.2) og var 3. i både Fransk Oaks (Gr.1) og Bayerisches Zuchtrennen (Gr.1). Hun er selv søster til Turfkönig der vandt syv Gruppe-løb incl. Tysk 2000 Guineas (Gr.2), Union-Rennen (Gr.2) og Grosser Hansa-Preis (Gr.2), mens han blev tredje i Tysk Derby (Gr.1). Tryphosa er ligeledes søster til Thesi, der igen er mormor til Prix Dollar (Gr.2)-vinderen Touch Of Land. I avlen har Tryphosa produceret fem startende afkom, hvoraf de fire nu har vundet. Udover Tertullus er hun mor til Machiavellian-sønnen Tanana, der vandt otte sejre i træk i Japan, og den Listed-placerede Tainos.

Tertullus ejes af Stall NOR, der købte ham for 675.000 kroner på Deauville Sales i august 2004.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top