fbpx

Tapre Mambo King kom skadet hjem som femte

Stald 2 +2’s danskopdrættede Diktat-søn Mambo King leverede sin bedste præstation under opholdet i Dubai, da han torsdag eftermiddag sluttede femte gennem mål i Visa Infinite Handicap på Nad Al Sheba. Desværre kom hingsten skadet hjem.


Under lærling Ahmad Ajtebi fik Mambo King en god start og sikrede sig med det samme en god position i andet spor lige bag de førende på bagsiden. Efter halvdelen af de 1700 meter på Nad Al Shebas dirt track var Mambo King fortsat glimrende med, og i begyndelsen af opløbsstrækningen viste han for alvor tænder og var en kort overgang tredje, inden de foranliggende for alvor begyndte at trække fra.

Sidste års vinder af Seeland Pokalløb (L) blev ved rails hele vejen til målstregen, og han sluttede på en rigtig god femteplads, 12½ længde bag vindende Rosberg. Placeringen var 3.600 US$ værd.

Mambo Kings fine præstation havde desværre også en skyggeside, idet hesten efter løbet viste sig at være halt, og en omgående røntgenundersøgelse viste at hingsten havde pådraget sig et brud på højre forben.

“Skaden minder meget om den Peas And Carrots fik forrige år, og hesten er uden for livsfare og i rigtig gode hænder i Dubai. Allerede i morgen bliver han opereret af en af verdens førende dyrlæger, og herefter må vi krydse fingre for at han kan komme sig så godt at løbskarrieren kan genoptages”, fortæller Lars Kelp, der på samme tid er både stolt og meget ærgerlig over dagens begivenhed.

“Han kæmpede så bravt og for første gang nogensinde var han helt på toppen til dagens start. Han havde aldrig været i bedre forfatning, og måske har det været med til at han ville give endnu mere af sig selv. Det er utroligt synd, vi havde allerede nu planlagt at gøre ham klar til en start i Pramms Memorial (L) på Jägersro i maj, men nu må tiden vise om vi kan få ham tilbage igen”, slutter Lars Kelp som fredag eftermiddag starter staldens anden Dubai-aktør Calrissian i et handicap over 1300 meter græs.

Med tanke på Mambo Kings gryende form og at dette bliver Calrissians første forsøg på Nad Al Shebas græs, er chancen for endnu en god præmie til Kelp-stalden måske slet ikke så dårlig.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top