fbpx

Tak for oplevelserne, Suspicious Mind

Efter en løbskarriere, som strakte sig over ni sæsoner, og som bød på 24 sejre med præmier for mere end seks millioner svenske kronor, har Suspicious Mind officielt takket af som væddeløber. Den tredobbelte Scandinavian Open-vinder nyder nu sit otium i sin sædvanlige, trygge boks og fold hos Nina Lensvik på Jägersro.


Suspicious Mind er nu pensioneret, men følger fortsat med fra første parket. Foto: GalopSport.

Suspicious Mind var fra begyndelsen en fantastisk reklamehest for Nina Lensvik, som overtog Appel Au Maitre-sønnen sammen med resten af stalden på Jägersro fra Andrew Kidney i 2019.

Året efter vandt Suspicious Mind for første gang Scandinavian Open Championship, og han fulgte op med at vinde Danmarks internationale Gruppe-3-opgør i 2021 og igen i 2022.

Også i 2023, som blev karrierens sidste sæson, var han først over stregen i Klampenborgs Forårs Cup, men i forsøget på at vinde Scandinavian Open for fjerde gang på stribe endte han som femte, på fire længders afstand af vindende Go On Carlras (Harzand).

Der er et stærkt bånd mellem Nina Lensvik og Suspicious Mind. Foto: GalopSport.

“Efter starten i Scandinavian Open i fjor, kom han hjem med en ændret attitude. En morgen ville han slet ikke ned på banen, og jeg tænkte, at hvis ikke han vil på banen, så skal han heller ikke. Og siden da har han bare nydt tilværelsen og gået på fold hver eneste dag”, fortæller Nina til GalopSport.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg sejren i Scandinavian Open Championship (Gr.3) i 2022 – den tredje på stribe. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind er opdrættet på Stutteri Hjortebo og tilhører første årgang efter den tidligere skandinaviske championvæddeløber Appel Au Maitre (Starborough).

Hans mor, Fleur En Fleur (Hernando), havde allerede forinden vist sit værd i avlen med især den ældre halvbror Call Of Duty (Academy Award), som vandt Dansk St. Leger og var tredje i Danish Jockey Club Cup (L).

Også storesøsteren Mon Fleur (Academy Award) viste stort talent som anden i Svenskt Oaks bag Amie Noire (Soldier Of Fortune), og hun blev siden mor til den svenske Oaks-vinder Alwaysonmymind (Appel Au Maitre).

Senere hen fik Suspicious Mind en halvbror efter Center Divider, Wishformore, og han blev også Gruppe-3-vinder i Oslo Cup på Øvrevoll.

Træner Nina Lensvik og Team 360 North Horse Racing med Suspiciuos Mind og Per-Anders Gråberg efter SOC-sejren i 2022. Foto: Burt Seeger.

Når det gælder Suspicious Mind er listen over storløbssejre næsten for lang til at remse op. Som 2-årig vandt han – i Niels Petersens træning – både Vinterfavoritterne på Klampenborg og Svenskt Kriterium på Jägersro.

Som 3-årig fulgte han op med at vinde Dansk Derby, Bro Park Classic og Dansk St. Leger, og som 4-årig slog han til i Dansk Breeders’ Cup.

Og så begyndte Black Type-togtet som udover de tre historiske sejre på stribe i Scandinavian Open Championship (Gr.3) også bød på Listed-triumfer i Songline Classic (L) på Bro Park og SFK Jubileumslöpning (L) på Jägersro.

Karrieren bragte ham også til Dubai, hvor han 2019 startede to gange – først med en andenplads i Azizi Riviera over 2810 meter, og dernæst en fjerdeplads i Gruppe-3-opgøret Nad Al Sheba Trophy.

Suspicious Mind og Nina Lensvik (nærmest), og staldkammeraten Irish Trilogy og Carlos Lopez. Foto: Erika Rasmussen for GalopSport.
Suspicious Mind og Nina Lensvik (nærmest), sammen med staldkammeraten Irish Trilogy og Carlos Lopez på Meydan. Foto: Erika Rasmussen for GalopSport.

Suspicious Mind startede samtlige gange i 360 North Horse Racings grønne og hvide farver, og han endte karrieren med et tophandicap på 96 og med en imponerende sejrsprocent på 49.

I 32 af sine 49 starter blev den brune vallak redet af Per-Anders Gråberg, og 11 gange sad Elione Chaves op.

Tak for oplevelserne til én af historiens allerstørste stjerner i dansk galopsport.

Suspicious Mind nyder sit otium på folden bag Nina Lensviks stald på Jägersro. Foto: GalopSport.

Herunder kan du genopleve Suspicious Minds første sejr i Scandinavian Open Championship i 2020, samt en foto-kavalkade med de største oplevelser fra hestens uforglemmelige karriere.


Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.
Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg besejrer Malborough i Vinterfavoritternes Ærespræmie 2015. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg sejrer i Svenskt Kriterium. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg sejrer i Svenskt Kriterium 2019. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Niels Petersen og Per-Anders Gråberg udvikler glædesord efter Kriteriumssejren. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Niels Petersen, Per-Anders Gråberg og Andrew Kidney efter Kriteriumssejren i 2019 med Suspicious Mind. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg.. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg efter sejren i Dansk Derby 2016.. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg vinder Dansk St. Leger. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg vinder Dansk St. Leger 2016. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Polygons Peter Haugaard (til højre) overrækker prisen for Årets Hest til Sabina Karlsson og Andrew Kidney, som har det daglige ansvar for Derby- og St. Leger-vinderen Suspicious Mind. Foto: Burt Seeger.
Peter Haugaard (til højre) overrækker prisen for Årets Hest til Sabina Karlsson og Andrew Kidney, som i 3-årssæsonen havde det daglige ansvar for Derby- og St. Leger-vinderen Suspicious Mind. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg sejrer i Dansk Breeders' Cup. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Suspicious Mind på vej mod sejren i Dansk Breeders’ Cup 2017. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Suspicious Mind/Elione Chaves besejrer Be My Academy/Alessandro Guerrini. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Suspicious Mind/Elione Chaves besejrer Be My Academy/Alessandro Guerrini i Malmö Vårhandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Suspicious Mind og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Suspicious Mind og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Elione Chaves har svært ved at skjule glæden på ryggen af Suspicious Mind. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Elione Chaves og Suspicious Mind vinder Malmö Sommarhandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Suspicious Mind/Carlos Lopez vinder Songline Classic (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Suspicious Mind/Carlos Lopez vinder Songline Classic (L) 2018. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Suspicious Mind slutter på andenpladsen i Azizi Riviera. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Suspicious Mind slutter på andenpladsen i Azizi Riviera på Meydan i 2019. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Nina Lensvik og Andy Kidney i lykkelig omfavnelse efter Suspicious Minds andenplads. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Nina Lensvik og Andy Kidney i lykkelig omfavnelse efter Suspicious Minds andenplads i Riviera Azizi. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Suspicious Mind vinder foran Gold Tyranny. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Suspicious Mind vinder foran ærkerivalen Gold Tyranny. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Suspicious Mind vinder Scandinavian Open Championship (Gr.3) for første gang i 2020. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg krydser målstregen som SOC-vindere for andet år i træk i 2021. Foto: Burt Seeger.

Nina Lensvik og Per-Anders Gråberg nyder Scandinavian Open-sejren med Suspicious Mind i 2021. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind, Auenfürst og White Heart på lige linje i 2022-udgaven af De 5 Stjerner Scandinavian Open Championship. Suspicious Mind trak for tredje år i træk det længste strå. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Nina Lensvik modtager én af Suspicious Minds to hædersbevisninger af Svensk Galopps daværende direktør Harald Dørum på den svenske Galopgalla i 2022. Suspicious Mind blev både kåret som Årets Ældre Hest og Årets Hest i Sverige. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Suspicious Mind nedkæmper udvendige Havana Red i Forårs Cup 2023. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg efter triumfen i Forårs Cup i 2023. Det blev Suspicious Minds sidste sejr. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top