fbpx

Syv føl på Hjortebo i februar

Skandinaviens championopdrætter, Stutteri Hjortebo, havde en travl februar måned. “Der er kommet syv føl til verden på stutteriet, og desuden har alle tre avlshingste indledt den nye bedækningssæson”, fortæller Iben Hjorth Buskop.


Stutteri Hjortebo har i løbet af februar oplevet temperaturer helt ned til minus 23 grader, men nu tegner der sig et billede af forår med sol og tocifrede plusgrader.

“Marts bliver ikke mindre travl, for vi har syv hopper der er gået over terminen samt flere nye, ventende folinger”, fortsætter Iben.

Blandt de nytilkomne føl i Bjerringbro er bl.a. en helsøster til sidste års svenske Oaks-vinder Alwaysonmymind og en halvsøster til Vinterfavoritten Brunello.

Herunder kan du se samtlige syv “new arrivals” på Hjortebo i februar, med Iben Hjorths Buskop kommentarer tilknyttet.


Hoppeføl efter Moohaajim ud af Acqualina Beauty (Montjeu). 

“Hun er et super smart hoppeføl, der er halvsøster til bl.a. Steinway og Brunello”.


Hingstføl efter Juniper Tree ud af Brooklyn Carlras (Philomatheia).

“Det er det andet levende afkom ud af Brooklyn Carlras, der var anden i Mowerinaløb og kun startede få gange. Hoppens første afkom er åring i år”.


Føl efter Moohaajim ud af Academy Awards sidstfødte afkom Half Heaven.

“Det er Half Heavens første føl, og her viderebringes den traditionsbundne danske moderlinje som bl.a. har bragt navne som Cut Champion, Halfsong, Half Row og Harambine”.


Hoppeføl efter Appel Au Maitre ud af Mon Fleur (Academy Award).

“Et hoppeføl, der dermed er helsøster til sidste års svenske Oaks-vinder Alwaysonmymind og til 2-årige Mysterious Mind, der er i træning hos Bent Olsen”.

“Desuden har Mon Fleur en hingståring, også efter Appel Au Maitre, og disse afkom er trekvart-søskende i blod til Suspicious Mind”.


Hingstføl efter Outstrip ud af Tell Mum (Marju).

“Det er første føl i Skandinavien ud af Tell Mum”.


Hoppeføl efter Giant Sandman ud af Iloveyouanyway (Dutch Art).

“Stall Bright Side of Lifes Iloveyouanyway fik sit livs andet føl, denne smukke fukse hoppe efter Giant Sandman. Hendes første afkom er også en hoppe efter Giant Sandman, og hun er åring i 2021”.


Hingstføl efter Appel Au Maitre ud af Whistler (Academy Award).

“Appel Au Maitre fik en smuk, fuks søn, da Whistler nedkom med sit tredje føl”.

“Whistlers første afkom er en ustartet 3-årig hos Søren Jensen – med navnet Lightfoot – og så har hun også en 2-årig hoppe efter Appel Au Maitre kaldet Lady Monroe, ligeledes hos Søren Jensen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top