fbpx

Swing That Cat bedst i Svenskt Derby (L)

Det er skrevet før, og det vil med garanti også blive skrevet igen: Historien gentager sig selv indenfor galopsport! Samme ejer, samme træner, samme jockey – og samme startspor som da Mad Dog Slew for to år siden strøg til tops i Svenskt Derby.


Denne gang hed hesten Swing That Cat, ligesom sin forgænger importeret fra USA med Derbyet som det ultimative mål.

Svenskt Derby 2008 (L) blev en sand triumf for Fredrik Reuterskiöld, der her vandt sit tredje svenske Derby i sin relativt korte trænerkarriere. Og ikke nok med det, Jägersro-træneren stod ligeledes bag andenhesten gennem mål, Tertio Bloom, der var den eneste af de 14 konkurrenter der var i stand til at true Swing That Cat i opøbet, og de to staldkammerater var hele ni længder foran Golden Metalimo på tredjepladsen, mens Carpe Diem blev fjerde foran Superman, Artie Bucco og Itsagroom.

Swing That Cat blev redet til sejr af chilenske Manuel Martinez, der havde sin hest hurtigt ude af startboksen fra det svære yderste startspor 15, og duoen var med til at dominere samtlige 2400 meter af løbet. Den engelske gæst Points Of View var godt med i begyndelsen, men han faldt helt fra under de sidste 1000 meter af opgøret og overlod i stedet scenen til de to Fredrik Reuterskiöld-heste, der allerede i sidste del af svinget havde sagt godt og grundigt farvel til de øvrige ekvipager.

Heller ikke den danske Derbyvinder Master Kid kunne gøre sig gældende i sin første start på dirt track, og hesten var en af de første der røg af biddet under Jacob Johansen.

Sejren i Svenskt Derby var 1.065.000 svenske kroner værd for Swing That Cat, der kom direkte fra en sejr i Voter-löpning ogdermed nåede op på fire karrieresejre og en samlet præmiesum på over 1,5 millioner kroner i blot 10 starter.


Købt for 10.000 US$ i Keeneland

Cat Thief-sønnen blev købt af Fredrik Reuterskiöld på åringsauktionen på Keeneland i Kentucky tilbage i efteråret 2006, og den veltrukne hingst kostede blot 10.000 US$. Et virkelig godt “value for money”-køb af Fredrik Reuterskiöld, der siden solgte hesten videre til Mec-Com Klippan AB og Fourfold HB, der bestemt ikke er kede af denne handel.

Swing That Cat er ud af Nashwan-hoppen Incha, og dermed halvbror til den Grade-3-placerede Solvig. Hingstens mormor Idle Gossip var selv Stakes-vinder og søster til championsprinteren, Gruppe-1-vinderen og avlshingsten Plugged Nickle.


Tre i træk for Fredrik

Fredrik Johansson tog fat på den svenske Derbydag med en andenplads og tre på hinanden efterfølgende sejre i de fire første opgør. Efter en andenplads i Svenskt Derby Consolation på ryggen af El Classico bag Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Calvados, tog Johansson sig først af Malmö Stads Pris på ryggen af 2-årige Western Fact, i træning hos Vanja Sandrup, men i øvrigt ligesom Swing That Cat fundet af Fredrik Reuterskiöld på Keeneland Sales.

Herefter tog Fredrik Johansson sig af Scandinvian Arab Derby over 2400 meter på ryggen af den hollandske gæst Sayf, der fik gode 75.000 kroner for sejren.

Endelig fik Johansson sig et rigtig godt spare ride i Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) på ryggen af Sir Mark Prescott-trænede Sourire, som i sikker stil kunne henvise Auchroisk til andenpladsen før Ellicat. Sourire ejes af svenske Kirsten Rausing, der her fik en vigtig Listed-sejr til sin veltrukne Domedriver-datter. Johansson overtog ridtet på hoppen fra den engelske championjocey Seb Sanders, der havde meldt afbud til Derbydagens to ridt på Jägersro.


Jagodin for fjerde gang!

Lennart Reuterskiöld Jr’s topstayer Jagodin viste sig endnu engang klassen over sine konkurrenter i Sydsvenskan Jägersro Cup, som han hjemførte med fem overlegne længder foran Steelwolf og Farouge. Jagodin vandt dermed Jägersro Cup for fjerde gang de sidste fem år; eneste svipser var i fjor, hvor han sluttede tredje bag Farouge. Førstepræmien var 100.000 kroner til Stall Gransäters nu 8-årige Be My Guest-søn, der rundede halvanden million kroner i samlet præmiesum.


Neuroth-double i Sofiero-Löpning

Subaru-Cup Sofiero-Löpning over 1730 meter havde en klar forhåndsfavorit i Niels Petersen-trænede Latakia, men det blev en anden norsk duo der stjal billedet. Wido Neuroth kunne nemlig tage en flot doublesejr da hans søn Jan-Erik Neuroth red sidste års svenske Kriteriums-2’er Simian til en ganske let sejr foran staldkammeraten Hermion/Lennart Hammer.

Førstepræmien var 182.000 kroner værd for Simian, der båede er ejet og opdrættet af Stall EOS. Hanne Bechmann-trænede Lois Lane sluttede på den sidste præmieplads efter at have ført det meste af vejen.


Listed-sejr til Fujisan

De fleste havde på forhånd regnet med en opvisning af Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Maxim’s i Zawawi Cup (L) over 1200 meter, men det rakte kun til en andenplads for den argentinske sprinter, idet Fujisan og Yvonne Durant viste sig som for stor en mundfuld.

Maxim’s havde kommandoen ind på opløbet, men Fujisan kom strygende ude i sporene rundt sidste del af opløbssvinget og kunne siden gå forbi til en sikker halvanden længdes triumf foran favoritten, mens Miyasiki kunne henvise Royal Miswaki og Emil til de næste præmiepladser. Sejren var 181.000 kroner værd for Stall Rio i Stockholm.

Malmö Sommarhandicap blev vundet af Francisco Castro-trænede Highway, mens de to sidste opgør på den svenske Derbydag gik til henholdsvis Downbeat og Bien Dicho.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top