fbpx

Svenskejede Pride vandt Hong Kong Cup

Sven Hanssons 6-årige hoppe Pride satte søndag det flottest tænkelige punktum for sin forrygende karriere, da hun med jockey Christophe Lemaire på ryggen trak det længste strå i Hong Kong Cup (Gr.1) på Sha Tin.Efter sin andenplads i fjor valgte Sven Hansson at lade hende få en sæson mere på turfen, og dette kommer svenskeren aldrig til at fortryde, idet Pride i 2006 har takket for tilliden med hele tre Gruppe-1-sejre i henholdsvis Champion Stakes, Grand Prix de Saint Cloud og nu Hong Kong Cup.

Dertil var Pride kort slået til andenpladsen i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) bag Rail Link. Sven Hansson har endnu ikke besluttet sig for hvilken hingst Pride skal til i 2007.

Også Lord Derbys syvdobbelte Gruppe-1-vinder Ouija Board har indstillet karrieren, men det blev desværre ikke med den ventede start i Hong Kong Vase (Gr.1). Timer inden hendes planlagte farvel måtte træner Ed Dunlop trække hende ud af løbet grundet en skade og hendes chance for at gå forbi Singspiel som verdens mest vindende hest gennem tiderne forsvandt dermed også.

Hong Kong Vase (Gr.1) blev vundet af den i Skandinavien så velkendte Collier Hill, der tidligere på året for anden gang i træk vandt Stockholm Cup International (Gr.3) på Täby, og siden fulgte op med triumfen i Canadian International (Gr.1). Globetrotteren skal nu til Dubai og forberedes til en revanche i Dubai Sheema Classic (Gr.1) på World Cup-dagen i marts.

I dette års udgave sluttede han på andenpladsen bag japanske Heart’s Cry – den eneste hest der har formået at besejre Deep Impact i Japan.

I Sverige kan man kun bede til, at træner Alan Swinbank til næste år vil forsøge at vinde Stockholm Cup (Gr.3) for tredje gang i træk, og dette er ikke umuligt idet løbet ligger på et rigtig godt tidspunkt for Collier Hill som optakt til efterårets store Gruppe-1-opgaver.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top