fbpx

Suroor-trippel i UAE 1000 Guineas Trial

Dubawi-datteren Soft Whisper, som Kevin Stott red til en overlegen sejr på Pontefract i september, årsdebuterede torsdag med en let sejr i UAE 1000 Guineas Trial på Meydan.


Soft Whisper sejrer i UAE 1000 Guineas Trial under Pat Cosgrave. Foto: Dubai Racing Club.

Mange gange tidligere har der været skandinavisk deltagelse i UAE 1000 Guineas Trial, senest i fjor hvor de to senere klassiske vindere Silent Night og Havana Red samt Sea The Shadow var med.

I år er deltagelsen af både skandinaviske og øvrige internationale deltagere helt amputeret, idet Dubais World Cup Carnival først starter den 21. januar, og dermed var torsdagens opgør forbeholdt lokale deltagere.

Soft Whisper blev redet til sejr af Pat Cosgrave, og den veltrukne hoppe vandt ganske let med små tre længder foran staldveninderne Last Sunset (Teofilo) og Final Thought (Sea The Stars).

Soft Whisper indledte året med en OR på 90, svarende til 85 i skandinavisk handicap, og hun blev efterfølgende hævet fem pund til OR95, svarende til 87/88 i Skandinavien.


Red Cactus. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Red Cactus har været på vinterophold i Dubai to gange tidligere. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Den tidligere mægtige skandinaviske Dubai-deltagelse udebliver grundet Covid-19 i år, og det bliver kun Bent Olsens trekløver Learn By Heart (Frankel), Red Cactus (Hard Spun) og Revolutme (Fast Company), samt Francisco Castros Es Raco (Holy Roman Emperor), Dina Danekildes Khatun (French Navy) og Patrick Wahls Silent Night (Night Of Thunder) der skal føre de danske og svenske farver frem på Meydan den kommende tid.

Den skandinaviske delegation flyver mod Dubai om en uge, kun syv dage før den første Carnival-løbsdag skydes i gang.

De skandinaviske Carnival-deltagere har derefter kun fem løbsdage at gøre godt med i perioden fra 28. januar til 25. februar – en stort set umulig opgave at skabe et resultatgrundlag på, men for de flestes vedkommende gælder det korte vinterophold i Dubai nu også blot om optimerede træningsmuligheder i forberedelsen til den skandinaviske hovedsæson der starter i april.

Af de seks Dubai-farere er fire således også gengangere fra i fjor, hvor Learn By Heart, Red Cactus, Es Raco og Silent Night alle overvintrede på Meydan.


Se UAE 1000 Guineas Trial herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder