fbpx

Stutteri Stork: Al Shemali-halvsøster til dobbelt Listed-vinder

På King Davids fødested Stutteri Stork er endnu et føl kommet til verden. Denne gang er det den franske 3-årsvinder Darasa, der er nedkommet med et hoppeføl efter Al Shemali.


Darasa med sit hoppeføl efter Al Shemali. Foto: Stutteri Stork.

“Folingen gik nemt, og føllet er særdeles livligt og var allerede på benene efter 20 minutter”, beretter Henrik Stork.

Veltrukne Darasa (Barathea) er halvsøster til den franske Derbyvinder Darsi (Polish Precedent) og nært relateret til den ligeledes franske Derby- samt Champion Stakes (Gr.1) og Irish Champion Stakes (Gr.1)-vinder Almanzor (Wootton Bassett).

Inden 21-årige Darasa blev købt til Stutteri Stork igennem den franske agent Guy Petit på Arqana, havde hun produceret fem vindere i Frankrig – heriblandt den dobbelte Listed-vinder Marceti (Verglas).

Silver Dash ved én af sine tre sejre som 3-årig på Jägersro i fjor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hoppens første afkom i Danmark blev nu 4-årige Silver Dash (Silver Frost), hvis karriere for alvor begyndte at tage fart i det senere efter 2020, hvor det i Annika Delinders regi blev til to sejre, en anden- samt to tredjepladser i de sidste fem starter.

Darasa er også mor til 2-årige Orkanen Torkdahl (Appel Au Maitre), der ejes af Ole Torkdahl og er i træning hos Bent Olsen på Klampenborg.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder