fbpx

Stutteri Laser opruster med hopper efter Danehill og Lycius

Som et led i satsningen på at blive et af Danmarks førende fuldblodsstutterier, erhvervede Marianne og Bo Seisbøll sig i december to veltrukne avlshopper ved en privat handel i Irland, og i onsdags ankom begge hopper til deres nye hjem på Fyn.


Den ene af hopperne, Sheer Dane, er efter én af vor tids mest anerkendte avlsmatadorer, nemlig den nu afdøde Danehill. Danehill er som “sire of sires” far til et utal af avlshingste, her iblandt Dylan Thomas, Duke Of Marmalade, Rock Of Gibraltar, Tiger Hill, Danehill Dancer m.fl. Danehill har desuden bevist sit værd som morfar til bl.a. Gr. 1-vinderen Teofilo og avlshingsten Trade Fair.

“Sheer Dane er selv vinder og placeret, og er yderligere søster til tophesten River Vernon, som i fire år i træk var champion i Hong Kong med 16 sejre bl.a. i Hong Kong Derby og med en samlet indtjening på over 14 millioner kroner. Sheer Dane har allerede produceret en vinder i Irland, og har spændende afkom på vej efter Golan, Whipper og Rakti”, siger Marianne Lohmann Seisbøll.

Sheer Dane er i fol ved Captain Rio (Pivotal), som med sin første årgang i 2007 toppede statestikkerne som “Mest vindende førsteårshingst” med hele 34 2-års vindere. Han fortsatte successen i 2008 med at besætte andenpladsen på “Mest vindende andenårshingste i Europa” med 59 vindere af i alt 84 løb.


Efter Mr Prospector-hingst

Med i transporten fra Irland var også Calypso Run, som er efter Mr. Prospector-sønnen Lycius. Lycius er selv Gruppe-1-vinder, og har produceret Gruppe-1-vindere.

Calypso Run er ud af en ualmindelig stærk moderlinie. Hendes mor Sea Venture er gruppeløbsplaceret, og har desuden formået at få 15 føl som alle er kommet til start, og hvoraf nu har vundet og seks af disse har enten vundet eller været placeret i Listed- eller Gruppeløb!

Calypso Run er selv mor til 5 vindere, bl.a. Robscarvic og Bendarshaan som begge har tjent i området af en halv million kroner. Calypso Run er i fol ved den australske Gruppe-1-vinder Danroad (Danehill), som har fået en raketstart i avlen ved at producere Gruppe-1-vinderen Rockdale i sin allerførste årgang.

De to hopper kommer nu til at stå side om side med Stutteri Lasers øvrige fuldblodshopper, som tæller Oaks-vinderen San Luca (Be My Chief), Alisa (Slip Anchor) der kommer fra samme moderlinie som avlshingstene Kings Best, Anabaa Blue, Galileo og Black Sam Bellamy samt den spændende amerikanerhoppe Miss Skycat (Tale Of The Cat) der mens disse linier skrives er på vej mod sit andet besøg på Coolmore Stud i Irland.

“I løbet af ganske kort tid træffes der beslutning om, hvilke hingste hopperne skal besøge i 2009, og vi har flere spændende emner i kikkerten”, slutter Marianne Lohmann Seisbøll.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top