fbpx

Stutteri Hjortebo køber ny Danehill-hingst – bror til Domedriver!

(Pressemeddelelse) Stutteri Hjortebo er stolte over at meddele, at vi har erhvervet den 4-årige hingst SIMBAD efter DANEHILL ud af Broodmare of the Year-nominerede NAPOLI (BAILLAMONT).


SIMBAD er opdrættet af Niarchos familien, i hvis farver han også løb. SIMBAD er vinder samt placeret i 7 ud af 9 starter i Frankrig, hvor han blandt andet besejrede de senere gruppeløbs vindere CHICHI CREASY og MAKAAN.

SIMBADS moder Napoli er vinder af 4 løb, hvoraf 3 er Listed Races. Samtidig er hun helsøster til gruppe 3 løbs vinderen D’ARROS.

Hendes første fire afkom er ALLE vindere inkl. DOMEDRIVER, Champion Miler i Frankrig og vinder af NetJets Breeders’ Cup Mile (Gr.1), Prix Daniel Wildenstein (Gr.2), Prix du Chemin de Fer du Nord (Gr.3) og Prix de Tourgeville (L) samt bl.a. placeret anden i Prix Fresnay le Buffard Jacques Le Marois (Gr.1) (2 gange). TAU CETI vinder af 5 løb inkl. Prix du Prince d’Orange (Gr.3). FOREST RAIN vinder af 2 løb, mor til FREEDONIA vinder af 3 løb inkl. Prix de Pomone (Gr.2), samt placeret anden i Classic Invitational Stakes (Gr.1).

SIMBAD er fra samme familie som førende avlshingste: EL GRAN SENOR, TRY MY BEST, XAAR og lovende BLU AIR FORCE. Yderligere er SIMBAD nært beslægtet med den australske hingste sensation REDOUTE’S CHOICE (DANEHILL).

Købet af SIMBAD er formidlet af de samme kontakter som hjalp os finde ACADEMY AWARD, der i sin første årgang har haft stor succes med bl.a. tre klassiske vindere.

ACADEMY AWARDs store succes har inspireret os til at købe en ny DANEHILL søn, eftersom han har en fantastisk gennemslagskraft på sine sønner, og afkommende typemæssigt passer godt til de skandinaviske baner. Endvidere har Danehill og hans sønner internationalt markeret sig som førende avlshingste.

Moderlinjerne på SIMBAD og ACADEMY AWARD er dog så forskellige, at de vil supplere hinanden godt og give opdrættere flere valgmuligheder.

Med indkøbet af SIMBAD fortsætter vi vores satsning på at udvide og udvikle skandinavisk avl og fortsætte med at producere vindere.

SIMBAD vil være opstaldet på Stutteri Hjortebo.

SIMBAD er købt som et nyt og spændende supplement til stutteriets etablerede hingste Final Appearance, Cajun Cadet og Academy Award (De to sidstnævnte ejet i fællesskab med York Stutteri).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top