fbpx

Stuart Little på vej mod comeback

For et år siden var han udråbt til den store danske Derbyfavorit, og efter en stærk sæsondebut i England som femte bag den senere engelske Oaks-vinder Light Shift var favoritværdigheden endnu større.


Men danskejede Stuart Little nåede aldrig til start i Dexia Dansk Derby, idet en skade holdt ham tilbage i England, og siden har der været meget stille omkring det tidligere så store samtaleemne i dansk galopsport.

Men nu er der fornyet håb om at få den tidligere danske Auktionsløbs- og Vinterfavorit-vinder at se tilbage på turfen i Skandinavien, og Esprit Du Nord-sønnen er lige nu så småt i gang med genoptræningen på familien Cordreys ridecenter Farasi i Nordsjælland.


Kom hjem i juli

“Stuart Little kom allerede hjem til Danmark i juli sidste år og kom sig stille og roligt ovenpå sin skade her på stutteriet hvor han er født. Ud på efteråret gav dyrlægen os grønt lys til at starte genoptræningen, hvorpå han blev flyttet til Farasi i Chris og Nicholas Cordreys varetægt. Alting gik fint indtil han en gang i november desværre blev sparket på folden og fik endnu en skade i forbenet. Det ser heldigvis ud til at han kommer sig helt igen, og Nicholas er positiv omkring omstændighederne”, fortæller Bernt Dahl og fortsætter:


Den næste måned bliver afgørende

“Lige nu bliver han trukket to gange om dagen, og her fra midten af januar er det meningen at genoptræningen med rytter på ryggen kan fortsættes. Den næste måneds tid bliver afgørende for om Stuart Little kan nå at blive klar til den kommende sæson, og såfremt alt går vel bliver han meldt bredt rundt i de skandinaviske storløb”.

“Vi når nok ikke Dansk Jockey Club Cup (L) i slutningen af april, men måske kan vi få ham gjort klar til Stockholms Stora Pris (Gr.3) over 1950 meter en måned senere. Alting er jo endnu meget usikkert, men jeg håber inderligt at han kan komme tilbage og vise hvad vi gik glip af i 2007”, slutter Bernt Dahl.

Stuart Littles sidste optræden på dansk grund var i Vinterfavoritternes Ærespræmie forrige år, hvor han i Francisco Castros varetægt legende let besejrede den senere danske 2000 Guineas-vinder Kronhjort med fem længder. Det er endnu ikke besluttet hvor Stuart Little sendes i træning, men et godt bud må være et sted i Klampenborg, hvor Bernt Dahl i forvejen har heste hos både Hanne Bechmann, Søren Jensen og Lars Kelp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top