fbpx

Stroxx Carlras i 78 efter stærk maidensejr

Rikke Bonde kunne onsdag hjemføre årets første trænersejr, da 3-årige Stroxx Carlras vandt et yderst kvalitativt maidenløb over 1730 meter.


Stroxx Carlras og Nicolaj Stott vinder foran Newdogintown/Valmir De Azeredo. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Stroxx Carlras blev redet til sejr af Nicolaj Stott, som fik overvundet flere placeringsproblemer undervejs på ryggen af den langt galopperende hingst.

De tabte længder undervejs, ikke mindst rundt opløbssvinget, gjorde bare præstationen endnu bedre, og da Stott endelig fik Footstepsinthesand-sønnen til at strække ud de sidste 250 meter op mod målstregen, fløj parret forbi favoritten Newdogintown (Temple City) og vandt let med lidt over en længde.

Newdogintown – der er halvbror til sidste sæsons Voter-2’er Nocentsinkentucky – havde yderligere fem længders afstand til Don Pablo (Intello), mens Kal P Dal (Power) og Goyana (Cable Bay) blev fjerde og femte.

Sejren var 33.500 svenske kronor værd for Stroxx Carlras, der her startede for tredje gang i karrieren og for anden gang på Jägersros dirt.

I sæsondebuten var han anden bag Brian Wilsons Noifsandbuts (Iffraaj) og foran bl.a. den senere overlegne Guineas Trial-vinder Or Harry (Lawman), og der er ingen tvivl om, at hingsten nu går frem med stormskridt mod Voterlöpning og sidenhen Svenskt Derby.

Rikke Bonde tager imod sin første vinder i 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Stroxx Carlras ejes af Stald Ras, der købte ham for 65,000 euro gennem Filip Zwicky Agency på 2019-udgaven af Goffs Orby Sale.

Han er ud af Dubawi-hoppen Specific, der i forvejen er mor til den tredobbelte vinder Pillar Of Society (Roderic O’Connor), der har gået sine bedste løb på distancer op til 1700 meter i England og Dubai, med sin højest opnåede OR på 91.

Handicapper Nicholas Cordrey bedømte onsdagens præstation til et handicap på 78, hvilket bringer ham ind på en 26. plads i den svenske Derby/Voter-rangering.

Voterlöpning, over samme distance som Stroxx Carlras vandt på i går, skal rides søndag den 6. juni, og Rikke Bonde har også forhåndsanmeldt sin kandidat til det altid stærkt besatte 3-årsløb på Pramms-dagen den 23. maj.


STROXX CARLRAS (IRE)
brun hingst 2018
v. Footstepsinthesand (Giant’s Causeway)
1. mor Specific (Dubawi)
2. mor Miss Particular (Sadler’s Wells)
3. mor Viz (Kris S)
Første karrieresejr i 3 starter.
49.580 SEK.
Hcp.: 78.
Ejer: Stald Ras.
Træner: Rikke Rohbach Bonde.
Opdrætter: Linnane, Moore, Gardiner.
Købt for €65,000 (Filip Zwicky Agency) på Goffs Orby Sale 2019.


Reunion Island/Elione Chaves vinder foran Red Hailey/Martin Rodriguez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Anden i træk til Reunion Island

Også onsdagens andet 3-årsopgør gav dansk sejr på ejersiden, da Stald Seasides Lambada Cup-vinder Reunion Island (Wootton Bassett) vandt for anden gang i træk over 1200 meter og fortsat kan kalde sig ubesejret i 2021.

Reunion Island førte hele vejen under Elione Chaves, og selv om Red Hailey (Hallucinate) en overgang så sejrsfarlig ud, endte det blot med, at Reunion Island trak fra igen mod slutningen og vandt med en sikker længde.

Reunion Island blev stående på sit handicap 81 efter sejren, mens Red Hailey steg tre kilo til 78.

Vinderen trænes af Francisco Castro og blev købt for bare 18,000 euro på Goffs Orby Sale i 2018 – og var med samme transport hjem til Skandinavien som Stroxx Carlras.


REUNION ISLAND (IRE)
mørkebrun hingst 2018
v. Wootton Bassett (Iffraaj)
1. mor Becomes You (Lomitas)
2. mor Joyeuse Entree (Kendor)
3. mor Cape Of Good Hope (Crystal Glitters)
Tredje karrieresejr i 6 starter.
263.940 SEK.
Hcp. 81
Ejer: Stald Seaside.
Træner: Francisco Castro.
Opdrætter: Moratalla, Chevalier Du Fau.
Købt for €18,000 (Filip Zwicky Agency) på Goffs Orby Yearling Sale 2019.


Auenfürst vinder legende let under Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Imponerende comeback af Auenfürst

Lennart J:r Reuterskiöld stod for endnu et stærkt comeback-nummer på hjemmebanen, da Mr Ascots 4-årige Auenfürst (Soldier Hollow) vandt afstoppet med syv længder i sin første start siden sidste års Voterlöpning.

Auenfürst, der blev hævet fra 82 til 86 efter sejren under Jacob Johansen, var et af de helt store samtaleemner mellem 2- og 3-årssæsonen.

Han vandt sine to eneste starter som 2-årig helt efter behag, og sæsondebuterede som 3-årig med en helt godkendt andenplads på fire længders afstand af Nocentsinkentucky (Goldencents).

På den baggrund var han blandt de betroede i Voterlöpning, hvor han blev fjerde bag Bullof Wall Street (Tapizar), Nocentsinkentucky og Yoker (Manduro).

Siden har Soldier Hollow-hingst gennemgået en operation og lang genoptræningsperiode – en tid, der ser ud til at være givet rigtig godt ud.


AUENFÜRST (GER)
mørkebrun vallak 2017
v. Soldier Hollow (In The Wings)
1. mor Auengunst (Waky Nao)
2. mor Aruba (Big Shuffle)
3. mor Auenblute (Priamos)
Tredje karrieresejr i 5 starter.
247.420 SEK.
Hcp.: 86
Ejer: Mr Ascot.
Træner: Lennart J:r Reuterskiöld.
Opdrætter: Gestüt Auenquelle.
Købt for €120,000 (Mikael Tjernström) BBAG Yearling Sale 2018.


Resultater: Jägersro, onsdag 12. maj

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen