fbpx

Stroxx Carlras fuldførte historisk Derby/Pramms-double

Svenskt Derby og Pramms Memorial (L) er uden diskussion de to største løb på Jägersro. Kun to gange tidligere i historien har en svensk Derbyvinder siden fulgt op med en triumf i Pramms – nemlig Cosmos Streak i 1992/1993 og Hurricane Red i 2013/2016. Søndag lykkedes det for tredje gang – og bedriften blev leveret af Stroxx Carlras.For første gang var Kevin Stott i bøjlerne på Derbyvinderen fra 2021. Han var hentet til Jägersro fra sin base i England for at erstatte sin storebror Nicolaj, som afsonede en udelukkelse på dagen.

Og Kevin skulle vise sig at få en helt afgørende rolle i Listed-opgøret, for han serverede et drømmeridt på ryggen af Stroxx Carlras, der lå sidst ind i det første sving efter at have mistet lidt terræn ud af startboksen.

Som altid var Duca Di Como (Clodovil) lynhurtig fra start og havde allerede efter et par hundrede meter skabt en føring på mere end tre længder til forfølgerne, som blev ledt an af Plantstepsdream (Planteur).

Pramms-feltet på vej rundt det første sving med Duca Di Como forrest. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ud på bagsiden holdt Kevin Stott sine muligheder åbne i andet spor, og da Jacob Johansen på sidste års Derbyvinder Ayani (Starspangledbanner) valgte at tage den udvendige rute på vej ind i opløbssvinget, trak Kevin et spor ind i banen.

Duca Di Como havde fortsat føringen med 400 meter igen, men galopspringene blev kortere, og bag ham foregik en vild jagt hvor både Plantstepsdream, Stroxx Carlras, Chianti (Zarak), Pusjkin (Muhaarar) og Ayani var med i billedet.

Udskillelsesløbet var i gang, og med 100 meter tilbage drejede det sig kun om Stroxx Carlras, Plantstepsdream og Chianti, som kom i mål i nævnte rækkefølge med førstnævnte en halv længde foran på målstregen.

Stroxx Carlras og Kevin Stott vinder Pramms Memorial (L) foran Plantstepsdream og Chianti. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Stroxx Carlras vandt 2024-udgaven af Pramms Memorial (L), tre år efter han hjemtog pokalen i Svenskt Derby. Nøjagtig det samme tidsrum, som Hurricane Red (Hurricane Run) havde imellem sine sejre i opgørene.

Den 6-årige hingst startede for blot 17. gang i karrieren, og at den mørkebrune hingst fortsat kan levere på det ypperste niveau i Skandinavien skyldes en enorm tålmodighed.

Faktisk havde Stroxx Carlras ikke vundet siden 3-årssæsonen, hvor han udover Svenskt Derby også vandt Norsk Derby og Mischa Kahns Minneslöpning.

Stroxx Carlras og Kevin Stott vinder Pramms Memorial (L) foran Plantstepsdream og Chianti. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Efter seks starter som 4-årig, hvor han som bedst var anden i Pramms (Gr.3) bag Duca Di Como, blev det kun til to starter som 5-årig i fjor, og i årets sæsondebut endte han lige udenfor præmierækken i Danish Jockey Club Cup (L) på Klampenborg.

Men Rikke Rohbach Bonde, Nicolaj Stott og familien Rasmussen har aldrig mistet troen på, at Stroxx Carlras på sin bedste dag stadigvæk kan matche det bedste Skandinavien har at byde på, hvad end det gælder græs eller dirt.

Brødrene Nicolaj og Kevin Stott med Pramms-vinderen Stroxx Carlras. Det var første gang nogensinde, at Kevin red et løb for Rikke Rohbach Bonde og sin storebror. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Forud for Svenskt Derby i 2021 måtte Rikke og Nicolaj overbevise ejerfamilien om, at det var Derbyet de skulle gå efter – og ikke Malmö Stads Pris eller Consolation – og i Pramms Memorial (L) fik de ret igen.

Der var en mulighed for at starte i næste uges Scandinavian Open Championship (Gr.3) på Klampenborg, men hér har Rikke, Nicolaj og Stald Ras allerede sidste års vinder Go On Carlras (Harzand) klar, og i stedet faldt valget på det bedste løb Jägersro har at byde på.

Med søndagens triumf har Stroxx Carlras rundet 2,9 millioner svenske kronor i samlet præmiesum – og skal man give ham en helt unik plads i historien, så er han den første nogensinde til at vinde Svenskt Derby, Norsk Derby og Pramms Memorial.

Bolette og Karen Margrethe Sig Rasmussen, Rikke Rohbach Bonde, Kevin Stott, Cai Rasmussen samt Nicolaj og Noah Stott. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top