fbpx

Store avlsnyheder fra dansk stutteri

Opdrætterparret Inge Dorte og HenrikSeerup, der tidligere har stået bag prominente navne som Listed-vinderen Granny’s Pearl og Derby-3’eren Touch Wood, går en spændende tid i møde med naturlig stor bevågenhed omkring stutteriets heste.


Den 7. marts folede den 18-årige irskfødte hoppe Alamea (Ela-Mana-Mou – Adjala v. Northfields) nemlig et brunt hoppeføl efter den firedobbelte Gruppe-1-vinder Sendawar (Priolo). Sendawar sejrede endda fire gange i træk i hårdeste konkurrence, idet han vandt Poule d’Essai des Poulains (Gr.1), St. James’ Palace Stakes (Gr.1), Prix du Moulin de Longchamp (Gr.1) og Prix d’Ispahan (Gr.1).

Der var dog en helt speciel grund til at Inge Dorte ogHenrik Seerup lige præcis valgte Sendawar – de ønskede at producere en hel-bror eller- søster til den nu 5-årige hingst Sendalam, som igennem flere sæsoner har henrykket med flotte resultater på Nad Al Sheba i Dubai.

Alene i år opnåede Sendalam to andenpladser til en værdi af op mod en kvart million danske kroner, og hans officielle handicap omregnet til dansk skala ligger på 90.


Ny hoppe fra Aga Khan-familien

Sendalams helsøster er dog ikke Inge Dorte og HenrikSeerups eneste satsning, for de har netop erhvervet sig endnu en avlshoppe med stærkt internationalt blod i form af den 6-årige Altiymand (Reprimand – Altiyna v. Troy).

Altiymand stammer fra Aga Khans mægtige gren af AL-familien, hvor tredjemoderen Nucciolina udover et utal af Gruppe-1 og klassiske vindere også er stammoder til sidste års danske derbyvinder Peas And Carrots og Produce Stakes-vinderen Air Force Eleven.

Altiymand var selv ustartet og i avlen er hun mor til en nu 2-årig hingst efter Mull Of Kintyre. Hendes egen mor Altiyna var anden i Cheshire Oaks(L) og Lupe Stakes(L) samt tredje i Park HillStakes (Gr.3).

Hun er ud af Listed-vinderen Alannya og søster til den engelske Championhoppe Aliysa, der igen er mor til Craven Stakes (Gr.3)-vinderen Desert Story og hoppen Alaiyda, som har produceret den IrishDerby (Gr.1)- og King George (Gr.1)-vinderen Alamshar.

Inge Dorte og HenrikSeerup har købt Altiymand i fol ved den nye irske avlshingst Arakan (Nureyev), hvis første føl kommer til verden i år.Arakan var en stabil væddeløber for Sir Michael Stoute, og han var sjældent langt slået i sin karrieres 24 starter som bød på sejre i både Criterion Stakes (Gr.3), Supreme Stakes (Gr.3), York Stakes (L) og Abernant Stakes. Derudover var han kun slået med hoved af Nayyir i Lennox Stakes (Gr.2).

Med købet af Altiymand har Inge Dorte og HenrikSeerup endnu engang bidraget til at højne standarden på den danske fuldblodsavl, og hoppens unge alder er forhåbentlig med til at hun når at producere mange afkom fremover.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top