fbpx

Stor 360-triumf i Svenskt Kriterium

I 2015 vandt 360 North Horse Racing Svenskt Kriterium med Suspicious Mind, der året efter fulgte op med sejr i Dansk Derby. Søndag tog de endnu en Kriteriumstriumf – denne gang med deres egenopdrættede Palm Springs.


Palm Springs vinder Svenskt Kriterium foran War Hawk og Brunello. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Efter en hæsblæsende opløbskamp trak Palm Springs til slut det længste strå under Martin Rodriguez, der valgte at sætte angrebet ind rundt opløbssvinget og i fjerde spor overtog føringen straks inde på den lige strækning.

Siden måtte Palm Springs slås hårdt for at afværge angreb på begge sider, og Juniper Tree-sønnen sejrede til slut med en halv længde foran Lennart J:r Reuterskiölds War Hawk og Nanna Emilie Hansens hastigt afsluttende Brunello.

På fjerdepladsen fulgte Nathalie Wiklunds Aquila Phi foran Bent Olsens My Vision.

Kriteriumsvinderen Palm Springs med Martin Rodriguez på ryggen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Både War Hawk, Brunello og Aquila Phi er efter Appel Au Maitre og My Vision er efter Al Shemali, så inklusiv vinderen efter Juniper Tree var de fem første heste gennem mål i 2020-udgaven af Svenskt Kriterium efter danske hingste.

360 North Horse Racing er selv “by-opdrættet” af Palm Springs, der er født og opvokset hos samarbejdspartneren York Stutteri i Hørsholm.

Den brune hingst, der blev den anden svenske Kriteriumsvinder efter Galileo-sønnen Juniper Tree på tre år (Two Eyed Jack var den første i 2019), er ud af Desert Prince-datteren Paree og dermed også halvbror til Wido Neuroths svenske Derbyvinder fra 2015, Bokan (Soldier Of Fortune).

Træner Nina Lensvik tager imod Palm Springs efter sejren i Svenskt Kriterium. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Førstepræmien i Svenskt Kriterium var 249.000 svenske kronor værd, og Palm Springs kan nu overvintre som én af de helt store favoritter til næste års Derby i Klampenborg.

Hingsten rundede samtidig 550.000 svenske kronor i samlet præmiesum efter en 2-årssæson, der foruden Kriteriumssejren på Jägersro også bød på en Produce Stakes-triumf på Klampenborg samt en andenplads i Dansk Kriterium og fjerdeplads i Breeders’ Trophy Juvenile.

Palm Springs trænes af Nina Lensvik, der har ansvaret for samtlige 360 North Horse Racings heste, som inklusiv indkøbet af nye åringer i ind- og udland nærmer sig 25 navne.

I sin første hele sæson som professionel træner har Nina Lensvik fra sin base på Jägersro vundet en stribe af storløb, der foruden Palm Springs’ sejre i Produce Stakes og Svenskt Kriterium også rummer Scandinavian Open (Gr.3)-sejren med Suspicious Mind og 2-årige No Nay Naughtys triumf i Futurity Stakes.PALM SPRINGS (DEN)
brun hingst 2018
v. Juniper Tree (Galileo)
1. mor Paree (Desert Prince)
2. mor Pelagic (Rainbow Quest)
3. mor Fleet Girl (Habitat)
Søskende i Skandinavien: Bokan (94)
3. karrieresejr i 5. start.
122.500 DKK.
Hcp.: 78 (inden Svenskt Kriterium)
Ejer: 360 North Horse Racing AB.
Træner: Nina Lensvik.
Opdrætter: 360 North Horse Racing på York Stutteri.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder