fbpx

Stolgas søster solgt for 37 millioner kroner i Newmarket

Muhtathir-datteren Satwa Queen – halvsøster til Stutteri Hjortebos snart 18-årige avlshoppe Stolga – gik mandag igennem ringen på Tattersalls December Mare Sale i Newmarket, og på helt ekstraordinær vis nåede prisen op på 3.400.000 guineas inden hammerslaget faldt til fordel for Sheikh Mohammeds agent John Ferguson.


De 3,4 millioner guineas svarer til et stykke over 37 millioner danske kroner, og det var med stor margin den højeste pris på salget, samtidig med at Sander Camillos tidligere europæiske rekord blev overgået.

Alan Cooper, racing manager for Niarchos-familien, lagde hårdt ud med buddene i konkurrence med Charlie Gordon-Watson, men som så ofte før meldte John Ferguson sig ind i legen til slut og satte sine konkurrenter til vægs.

Den 5-årige hoppe er vinder af seks løb i sin aktive karriere, og hun er bare blevet bedre og bedre som tiden er gået. Således sluttede hun 2007 med at vinde Prix de l’Opera (Gr.1) på Prix de l’Arc-dagen i Paris, og hun fik dermed omsider sin ultra-vigtige Gruppe-1-sejr efter i flere forsøg at have været tæt på. Foruden Prix de l’Opera (Gr.1) er Satwa Queen vinder af Prix Jean Romanet (Gr.2) to gange, Prix de Psyce (Gr.3), Prix Vanteaux (Gr.3), og i fjor sluttede hun anden gennem mål i netop Prix de l’Opera (Gr.1).

Ligesom Stutteri Hjortebos Stolga er Satwa Queen ud af avlshoppen Tolga, der ikke gjorde meget væsen af sig i sin løbskarriere, men til gengæld har været en overvældende succes i avlen. Foruden Satwa Queen er Tolga nemlig mor til Spadoun, der som 2-årig vandt Criterium de Saint-Cloud (Gr.1) og siden har været virksom i både den franske og engelske avl. Tolga har desuden produceret Listed-vinderen Anabella og den storløbsvindende hurdler Fier Danseur.

I den danske avl har Stolga også gjort fin reklame for sin moderlinje og hun har hidtil produceret to klassiske vindere i form af den svenske St. Leger-triumfator Eko Negresco og dette års danske 2000 Guineas-vinder Kronhjort. Derudover er Stolga mor til årets Fyensløbs-vinder Eko Arabian Night og det 2-årige talent Master Kid, der i sin første sæson er vinder og har været anden i Skandinavisk Opdrætningsløb.

Selv om Stolga snart runder 18 år vil hendes blod blive ved med at influere på den skandinaviske avl i mange år frem, idet hun lige nu har to aktive døtre i stutteriet. På Skovlund Opdræt går den 6-årige hoppe Ikon med et Final Appearance-føl i maven, mens Ikons helsøster – den et år ældre Breeders’ Trophy Juvenile-vinder Raadyr – ejes af Martin Hjorth Jensen og Alexander Elsass og står opstaldet på York Stutteri.

Netop Raadyr havde sit første afkom med på Dansk Galops Åringsauktion i år – en hingst efter Academy Award som blev købt for 150.000 kroner af Lone Kaj-Nielsen og er gået i træning hos Bent Olsen. Stolgas seneste skud på stammen, den snart 2-årige Cajun Cadet-datter Marigold der er helsøster til Kronhjort, ejes ligeledes af Lone Kaj-Nielsen og trænes af Bent Olsen på Klampenborg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top