fbpx

Steve’s Champ triumferede i Polar Cup (Gr.3)

Ole Larsen-trænede Emil var tæt på at blive den anden danskopdrættede vinder i træk af Gruppe-3-løbet Polar Cup på Øvrevoll, men hesten kom akkurat for sent i sit forsøg på at fange Steve’s Champ i torsdagens hovedbegivenhed på Øvrevoll.


Som sædvanligt var nu 8-årige Steve’s Champ godt med fra start under sin favoritmakker Fernando Diaz, og efter jockeyen havde valgt den korteste vej rundt opløbssvinget fik den chilenskfødte hest et lille hul til konkurrenterne der ikke kunne lukkes igen.

Steve’s Champ leverede endnu en fremragende præstation og vandt årets tredje sejr, men løbet skulle ikke have været meget længere, før den stærkt afsluttende Emil havde formået at levere sensationen under Mark Larsen.

Emil var efter at have sprunget først ud af startboksen velplaceret på bagsiden, men så ud til at miste lidt terræn rundt opløbssvinget. Cajun Cadet-sønnen blev sendt til angreb yderst i banen og skar forrygende fart over de sidste 300 meter, men måtte se sig slået med hals på målstregen.

Andenpladsen i Polar Cup (Gr.3) var dog endnu et stort resultat for dansk avl, der i år virkelig har været i særklasse blandt de skandinaviske nationer med navne som Peas And Carrots, The Pirate, Fly Society og nu også Emil som de mest fremtrædende individer.

Mens Emil fik 100.000 for andenpladsen var der tre gange så meget til Steve’s Champs ejere i Stall Nor og Lagulise Racing, der her kunne fejre deres hidtil største resultat med Foxhound-sønnen, der efter en mellemsæson i fjor virkelig har tændt til igen.

“Steve’s Champ er blevet kastreret, hvilket virkelig har hjulpet. Efter den skuffende sidste halvdel af 2007 fandt vi ud af, at hans ene sten i pungen sad meget højt, og derfor valgte vi at få ham kastreret. Det har gjort underværker for ham, og nu sigter vi mod en start i Täby Open Sprint (Gr.3) i september, inden vi sikkert forsøger ham igen i England sidst på sæsonen”, sagde en glad træner Rune Haugen efter Gruppe-3-sejren.

Tredjepladsen i Polar Cup (Gr.3) gik til Yvonne Durant-trænede Puggy, mens Lars Kelp-trænede Calrissian som favorit skuffede en smule ved ikke at finde sit ekstra gear denne gang og sluttede på fjerdepladsen foran Bent Olsens Master Chef, som tog den sidste pengepræmie foran Søren Jensen-trænede Lady Lily.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top