fbpx

Stall Lambadas store dag

Stall Lambada, alias Sten Thynell, havde nok ikke på forhånd regnet med at han skulle rejse hjem til Sverige med 5 sejre ud af 8 løb på Klampenborg Galopbane.


Sten Thynell. Foto: Scandinavian Raceweb.

Men det var virkelig lykkens dag for staldens heste, der både indledte og afsluttede løbsdagen med sejre, og dertil vandt 3 af de mellemliggende løb.

I dagens første løb over 1300 meter var den nyimporterede hoppe Skip Church for anden gang på visit i Klampenborg.

Første start var endt med en tredjeplads bag Woven Roving og Cut Legend, så dagens modstandere virkede noget mere overkommelige.

Alligevel måtte Nicholas Cordrey på ryggen af Skip Church kæmpe en lang og sej kamp med Bent Olsen-trænede Farfrae/Mark Larsen, som gav den svenske gæst kamp til stregen.

På tredjepladsen fulgte endnu en nyimport, Gurli Madsen-trænede Tuuli, som gjorde en god figur første gang i Skandinavien og slog favoritten De La Penya/Kim Andersen til fjerdepladsen.

Konstellationen Nicholas Cordrey/Mark Larsen kom også til at spille en afgørende rolle i dagens andet løb, men denne gang var rollerne byttet om, og Mark Larsen kunne på ryggen af Bellamont Forest vinde overlegent foran Jaleen, som vel nok gik karrierens bedste løb under Nicholas Cordrey.

På tredjepladsen fulgte Polar Chill/Le Tølbøll, der ligesom Bellamont Forest er blevet hentet til Danmark i løbet af vinteren. Bellamont Forest, som er i træning hos Bent Olsen, var sidste år i Peter Chapple-Hyams varetægt, hvor han løb to gode løb som henholdsvis anden og fjerde.

Han blev erhvervet på October Sales i Doncaster og viste inden dagens start et tal på 83. Den mørkebrune hingst er, ligesom Bent Olsens vinder i sidste uge, Scariff Bay, ejet af Familien Bispelund, som er blandt dansk galopsports mest satsende hesteejere i øjeblikket – rart at se, at der kommer udbytte ud af denne satsning!


River Foyle tilbage

I Durban Turf Handicap over 1600 meter var der gensyn med den tidligere Derby Trial Stakes-vinder, 5-årige River Foyle, der med topvægt så ud til at være kommet på en vanskelig opgave overfor bl.a. gamle Mr Ibrahim, som i år igen har vist lyst til jobbet.

Jalabert/Kim Andersen tog føringen på bagsiden og holdt godt ved ind på lige bane, hvor kræfterne lidt efter lidt slap op. I stedet kom den på Klampenborg altid dygtige Mamouna/Cordrey op indvendigt sammen med Hjort/Johansen og Mr Ibrahim/Villaroel i midten.

Helt udvendigt angreb Fredrik Johansson på River Foyle meget stærkt og trak flot fra på de sidste 150 meter. River Foyle er en hurtig hingst, der gerne skal have godt med tempo under løbet, så derfor var det ideelt at Jalabert lagde en god pace på løbet.

Mamouna sluttede af som anden foran Jalabert og Mr Ibrahim. River Foyle er, som han har været det siden sin 3-års sæson, ejet af Stall Lambada.

Første sejr til Kim A og Søren Jensen

Søren Jensen har i vinter overtaget 3-årige Dufaux fra Nils Lindgren.

Stall Lambada betalte på den danske åringsauktion i 1997 104.000 kroner for lillebroderen til storløbsvinderne All Fair og All Right, men i sine syv starter som 2-åring blev det ikke til mere end en andenplads og en samlet præmiesum på lige over 10.000 kroner.

I dag kunne dette beløb fordoble sig, hvis Dufaux i sin sæsondebut kunne vise sine 8 konkurrenter vejen, og samtidig give Stall Lambada sin trejde dagssejr. Og det lykkedes.

Efter flot styring af Kim Andersen kunne en velforberedt og klart forbedret Dufaux sejre sikkert foran Nazia/Joakim Brandt og Belle De Tirol/Ole Larsen, der i sidste galopspring holdt sig fri af godt angribende Morrison/Mark Larsen.

Både Dufaux og andenhesten Nazia har meget fine blodlinier, og faktisk løb disse to hestes ældre brødre mod hinanden i Dansk St. Leger sidste år – et løb som Nazias storebror McGuire vandt foran Dufaux´s storebror All Star.

For at gøre det ekstra interessant, skal det nævnes at både Dufaux og Nazia er født og opdrættet hos Rita og Peter Mathiassen på Stutteri Elverdam – endnu et flot resultat af de ihærdige opdrættere.

Med Dufauxs sejr blev det også til første vinder for Champion-duoen Kim Andersen og Søren Jensen på Klampenborg i år.


Famous Grouse vandt High Class Race

High Class Race over 2200 meter og en samlet præmiesum på 30.000 kroner havde samlet et felt på 5 heste efter afbud fra Xwife.

Favorit i spillet var Lennart Reuterskiölds Screwdriver/Mark Larsen, der endnu en gang skulle møde Ole Larsens Famous Grouse.

Mark Larsen valgte at lade Screwdriver gå til front, og denne position holdt lige til opløbet, hvor samtlige feltets deltagere lå meget tæt på hinanden.

Indvendigt kom All Star/Johansen igennem, Screwdriver kæmpede midt i banen, mens Famous Grouse kom op udvendigt og trak fra til en sikker sejr.

All Star, der på papiret ikke var spået mange chancer, beviste at omhyggeligt arbejde belønnes, og sluttede godt af til andenpladsen foran Screwdriver.

Subzero/Cordrey formåede trods de få deltagere aldrig at komme igennem og sluttede næstsidst foran Barrabaz/Andersen.

Der var 15.000 kroner i førstepræmie til den tidligere Derby-tóer Famous Grouse, der gik endnu et storartet løb på græsset.

Hesten ejes af Stald Shaker og er opdrættet af Stutteri Hjortebo.

I Gosforth Handicap blev det til endnu en Lambada-sejr.

Way Of Walking, der startede for fjerde gang i denne sæson, havde intet besvær med at vinde under Fredrik Johansson.

Cooper’s, som var bagest i feltet ind på lige bane afsluttede meget stærkt for Le Tølbøll, men det var ikke nok til sejr. Scotland/Kim Andersen sluttede på tredjepladsen foran gamle Sonny/Johansen, der trods en høj vægt gik et flot løb.

Way Of Walking er trænet af Nils Lindgren.


Valley Chapel indfriede forventningerne

Dagens 7. løb, 3-års Mile over 1600 meter, gav debut til dagens mest omtalte hest – Wido Neuroths fantastiske hingst Valley Chapel.

Efter en fremragende 2-års sæson med sejre i det ene storløb efter det andet, var Valley Chapel nu klar til at træde Klampenborgs græs for første gang i karrieren.

Kun fem deltagere var på plads i startboksene, og selve løbet formede sig som det var planen for den irsk-opdrættede hingst.

Efter en placering som 3-4. på bagsiden og rundt opløbssvinget bad Fredrik Johansson sin hest om at gå forbi konkurrenterne, og Valley Chapel trak fra til en yderst overlegen sejr, der kunne have været meget større. Owner´s Equity/Mark Larsen sluttede bedst op, mens Søren Jensens to Mowerinaløbsaspiranter Steel Express og Lazise sluttede på de næste pladser.

De sidste to år har Wido Neuroth fulgt det samme eksempel med sine derbyfavoritter Down Raid og Brown Ale, og begge gange er det resulteret i sikre sejre.

Down Raid formåede ikke at vinde Dansk Derby, men det gjorde Brown Ale derimod, og Valley Chapel kan meget vel komme til at gå i Brown Ales fodspor, men efter sin opvisning i dag skal vi nok regne med at Wido Neuroth først og fremmest rejser til Tyskland og starter Valley Chapel i Tysk 2000 Guineas.


5 gange Lambada

I dagens sidste løb over 1600 meter var 9 heste til start i et jævnbyrdigt handicap. Bag rygnummer 9 gemte der sig endnu en Stall Lambada-hest.

Og lige så “hot” som resten af stalden havde været det hele dagen var også 4-årige Lambada Hot, i træning hos Michael Kahn og redet af Stephen Meacock.

Lambada Hot havde et lille overtag ind på lige bane, og hele vejen ned gennem opløbet formåede Meacock at holde sin hest foran en ellers godt angribende Pat’s Choice/Andersen.

En stor dag for Stall Lambada, og Sten Thynell havde sin største dag på Klampenborg Galopbane siden Theatrician for nogle år siden sejrede i Pokalløb (L).

5 sejre på en løbsdag er der ikke mange andre hesteejere der har opnået.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top