fbpx

Stærk sæsondebut af Derbyhåbet Trickstar

Grundet lørdagens vedvarende regnvejr over Klampenborg, blev distancen i Firm Management Derbytesten ændret fra 2200 til 1800 meter. Alligevel blev det en heftig styrkeprøve for de 3-årige heste, og stærkest til slut var sæsondebuterende Trickstar – halvbroderen til forrige sæsons Derbyvinder Titannia.Der var ikke alene tale om sæsondebut for Trickstar (Magician). Det var også den brune vallaks første start på Klampenborg, ja den første på græs i det hele taget, ‘but you can’t beat the blood’ og præcis som sine forældre og ældre søskende var Trickstar i sit rette element med grønt under hovene.

Undervejs fristede Trickstar en tilværelse blandt de bageste i feltet, nøjagtig ligesom den senere andenhest gennem mål, Neverever (Juniper Tree).

Feltet var dog ganske pænt samlet med undtagelse af udbryderen Finn Ind Forever (Juniper Tree), som lagde ud i et højt tempo for Rebecca Stålhandske. Rundt sidste del af opløbssvinget fik de øvrige så småt kontakt til Finn Ind Forever, som dog aldrig rigtigt gav sig.

Indvendigt forsøgte Manhattan Carlras (Juniper Tree), mens favoritten Neverever skød frem midt i banen.

Andreas Tapia Dalbark forsøgte til at starte med at finde vej mellem heste, men han endte med at trække Trickstar længere ude i banen, inden han for alvor satte fart under Trickstar.

Ved flagstangen var det endnu et fire-hestes opgør, men Trickstar endte med at vinde nogenlunde sikkert med trekvart længde foran Neverever.

Trickstar vinder Firm Management Derbytesten foran Neverever, hvorefter der var ‘dead heat’ på tredjepladsen ellem Finn Ind Forever og Manhattan Carlras. Foto: Burt Seeger.

På tredjepladsen var der ‘dead heat’ mellem Manhattan Carlras og Finn Ind Forever, hvorefter Lantana Camara (Swipe) tog den sidste præmie. Siden blev der langt ned til både Esquire Hill (Storm The Stars) og Marsk Torkdahl (Make Believe).

Grundet distanceændringen blev Firm Management Derbytesten måske ikke helt det samme, som hvis feltet havde været rundt tribunesvinget, men det er svært at se, hvordan de 400 meter ekstra distance ikke bare skulle have været en endnu større fordel for Trickstar.

Lennart J:r Reuterskiöld og Andreas Tapia Dalbark med Trickstar. Foto: Burt Seeger.

Under alle omstændigheder galopperede han sig endnu længere ind i det samlede Derbybillede, og det eneste Lennart J:r Reuterskiöld kunne være en smule ærgerlig over var, at Trickstar ikke fik testet tribunesvinget denne gang.

Det bliver der dog rig mulighed for senere hen, og det er ikke usandsynligt, at vi ser hesten igen i Derby Trial Stakes den 12. juli.

Trickstar er opdrættet af Mette og Dean P. Olsenejes og ejes af Brigadier Waleed Zawawi, som købte hesten for 600.000 kroner gennem sin træner på 2022-udgaven af Scandinavian Open Yearling Sale.

Trickstar med sin træner Lennart J:r Reuterskiöld, med-opdrætter Mette Olsen samt Waleed Zawawis racing manager Benny Carlsson. Foto: Burt Seeger.

Lennart J:r Reuterskiöld tog fra Klampenborg med yderligere en 3-årssejr. I Hill Consult Trophy aflagde Intello-datteren Melody nemlig sin maidentitel i sin første start på skandinavisk grund.

Melody, som er ud af den tidligere svenske Derby-, Oaks- og Stockholm Cup (Gr.3)-vinder Dorcia (Henrythenavigator), vandt ganske let med halvanden længde i hænderne på Carlos Lopez (der også var Dorcias makker i Svenskt Derby og Svenskt Oaks).

Hoppen havde startet tre gange for Jean-Claude Rouget i Frankrig, og hun kom til Sverige med et omregnet handicap på 72. Hun står fortsat meldt i den svenske Derby- og Oaks-serie.

Melody vinder uhyre let sin skandinaviske debut under Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger.

Også Bent Olsen vandt to gange på den regnfulde lørdag.

Første gang med Lone Kaj-Nielsens 4-årige Amicone (Holy Roman Emperor), der i sikker stil slog Søren Jensen-trænede Nevermind (Zoffany) i Off Hours Trophy.

Det var tredje sejr i blot otte karrierestarter for Amicone, der er helsøster til Francisco Castros tidligere topsprinter Es Raco.

Amicone og Elione Chaves vinder Off Hours Trophy foran Nevermind. Foto: Burt Seeger.

Senere på dagen vandt Olsen også Severin Partners Trophy med 4-årige Irish Fire (Make Believe), som kom stærkt ud fra sin sjetteplads i Scandinavian Open (Gr.3) og med fire længder afviste Lea Olsen-trænede Sir Jeffrey (Hunter’s Light) og Flemming Velins Unconquerable (Churchill) til de næste pladser.

Irish Fire og Carlos Lopez vinder overlegent Severin Partners Trophy foran Sir Jeffrey og Unconquerable. Foto: Burt Seeger.

De gode, gamle grøn/røde Stald Brændeholm-farver var først over stregen i Ole Larsen Young Riders Championship, båret af lærling Melissa Vesterholm på ryggen af 7-årige Geepower (Power).

Geepower startede for tredje gang i denne sæson og tog karrierens femte sejr foran Johnny Reimer-trænede Lady Lee (Center Divider). Det blev dermed en double til Fyn.

Geepower og Melissa Vesterholm vinder foran Lady Lee med Mathilde Lund Johansen. Foto: Burt Seeger.

Sandie Kjær vandt lørdagens amatørløb med 4-årige Cool Your Jazz (Mastercraftsman), som blev redet til sejr af debuterende Anemone Cirkeline Holmstad, og endelig afsluttede Roger Osberg dagen med en velfortjent sejr til 4-årige Haajima (Moohaajim).

Cool Your Jazz vinder lørdagens amatørløb i hænderne på debuterende Anemone Cirkeline Holmstad. Foto: Burt Seeger.

Haajima startede for 18. gang i karrieren og ‘skulle’ også vinde nu, da hun efter sin andenplads i Breeders’ Cup Consolation endnu ikke var blevet straffet for de 13 kilo hun fik for dén præstation.

I hænderne på Andreas Tapia Dalbark – som tog sin anden dagssejr – slog Haajima til foran Schamyls helsøster Lady Monroe (Appel Au Maitre).

Haajima tager karrierens første sejr foran Lady Monroe. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top